Την έντονη αντίδρασή του εκφράζει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργοθεραπευτών, καθώς, όπως διευκρινίζει με ανακοίνωσή του, εν μέσω πρωτόγνωρων συνθηκών για τη Δημόσια Υγεία, αλλά και τη χώρα γενικότερα, ο ΕΟΠΥΥ προσπαθεί να εκμεταλλευθεί τη συγκυρία, επαναφέροντας από την «πίσω πόρτα» το θέμα της πιστοποίησης των εργοθεραπευτών και των εργαστηρίων εργοθεραπείας στην ηλεκτρονική του πλατφόρμα, έτσι ώστε να είναι δυνατή η αποπληρωμή των ηλεκτρονικών γνωματεύσεων ειδικής αγωγής.

Συγκεκριμένα, οι εργοθεραπευτές αναφέρουν ότι «με ανακοίνωσή του στις 17 Μαρτίου, ο ΕΟΠΥΥ ενημέρωσε για τη δυνατότητα ηλεκτρονικών υποβολών για εκτελέσεις ηλεκτρονικών γνωματεύσεων ειδικής αγωγής από πιστοποιημένους (στην πλατφόρμα του) θεραπευτές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

»Με την ανακοίνωση αυτή επαναφέρεται με πλάγιο τρόπο το θέμα της πιστοποίησης των εργοθεραπευτών στην πλατφόρμα του ΕΟΠΥΥ, θέμα που είχε ανοίξει η διοίκησή του τον περασμένο Μάιο και οι εργοθεραπευτές είχαν απορρίψει μετά βδελυγμίας, καθώς ο Π.Σ.Ε., ως μόνο αρμόδιο όργανο για την πιστοποίηση των εργοθεραπευτών, πιστοποιεί ήδη τα μέλη του.

»Το συγκεκριμένο θέμα, μετά τις μεθοδεύσεις του περασμένου Μαΐου, πάγωσε και επανήλθε στο τραπέζι -μεταξύ άλλων- τον περασμένο Οκτώβριο, κατά τη διάρκεια της πρώτης συνάντησης αντιπροσωπείας του Π.Σ.Ε. με τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για τα θέματα της ειδικής αγωγής, χωρίς όμως έκτοτε το Υπουργείο και ο ΕΟΠΥΥ να προβούν σε κάποια διαβούλευση με τον Π.Σ.Ε., μέχρι την χθεσινή ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ που αποτέλεσε “κεραυνό εν αιθρία”».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης