ΕΟΦ: Αλλάζει ο τρόπος διάθεσης του PLAQUENIL λόγω κορωνοϊού

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2020, 13:17
ΕΟΦ: Αλλάζει ο τρόπος διάθεσης του PLAQUENIL λόγω κορωνοϊού

Κατόπιν σημερινής γνωμάτευσης του Επιστημονικού Συμβουλίου Εγκρίσεων (Ε.Σ.Ε.) του ΕΟΦ, η οποία έγινε αποδεκτή από τον Πρόεδρο του Οργανισμού, ο τρόπος διάθεσης του φαρμάκου PLAQUENIL ορίζεται με «Περιορισμένη ιατρική συνταγή από ειδικό ιατρό. Ιατρική συνταγή φυλασσόμενη επί διετία».

Η απόφαση για αλλαγή στον τρόπο διάθεση του φαρμάκου PLAQUENIL θεωρήθηκε επιβεβλημένη, καθώς μετά τις πρώτες ανακοινώσεις της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας για τα θετικά αποτελέσματα της χρήσης της χλωροκίνης, της δραστικής ουσίας του PLAQUENIL, σε ασθενείς που προσβλήθηκαν από τον κορωνοϊό, οι πολίτες έτρεξαν να προμηθευτούν το φθηνό σχετικά φάρμακο αρχίζοντας να αδειάζουν τα ράφια των φαρμακείων.

Κατόπιν σχετικών προειδοποιήσεων των φαρμακοποιών ότι υπάρχει κίνδυνος το εν λόγω φάρμακο να εξαφανιστεί από τα ράφια των φαρμακείων και να το στερηθούν ασθενείς που πάσχουν από αυτοάνοσα νοσήματα και χρειάζεται να το λαμβάνουν καθημερινά προκειμένου να παραμείνουν υγιείς, ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων έλαβε την απόφαση για την αλλαγή του τρόπου διάθεσης.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2020, 15:17