Θα περιμένατε ποτέ να δείτε ένα λεμόνι με… κόκκινο χρώμα; Ασφαλώς όχι. Μια τέτοια εικόνα θα σας προκαλούσε μεγάλη έκπληξη και προβληματισμό.

Θα είχατε όμως την ίδια αντίδραση εάν βλέπατε τα ούρα σας να αποκτούν κόκκινο χρώμα; Δυστυχώς, πολλοί άνθρωποι αγνοούν την πρώτη θέα αίματος στα ούρα τους (αιματουρία), μη γνωρίζοντας ότι αποτελεί το κύριο σύμπτωμα του καρκίνου της ουροδόχου κύστης. *

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό το κενό ενημέρωσης επιδιώκει να καλύψει η Εκστρατεία Ενημέρωσης για τον Καρκίνο της Ουροδόχου Κύστης, που υλοποιεί η Roche Hellas υπό την αιγίδα της Εταιρείας Ογκολόγων – Παθολόγων Ελλάδος (ΕΟΠΕ), της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ) και της Ελληνικής Ερευνητικής Ομάδας Ουρο-Γεννητικού Καρκίνου (ΕΕΟΟΓΕΚ).

Με κεντρικό εικαστικό ένα λεμόνι που σταδιακά από κίτρινο μετατρέπεται σε κόκκινο και με μήνυμα «Ορισμένα πράγματα δεν πρέπει να αλλάζουν χρώμα», η εκστρατεία έχει ως στόχο να ενημερώσει το κοινό για τη σημασία της αναγνώρισης των συμπτωμάτων και την αξία της έγκαιρης διάγνωσης.

Κύριο όχημα της εκστρατείας είναι η ιστοσελίδα www.bladdercancer.gr, στην οποία ο χρήστης μπορεί να ενημερωθεί για τα συμπτώματα του Καρκίνου της Ουροδόχου Κύστης καθώς και τους παράγοντες κινδύνου. Παράλληλα ειδικά διαμορφωμένα μέσα μαζικής μεταφοράς κυκλοφορούν στην Αθήνα προτρέποντας το κοινό να ενημερωθεί για τη νόσο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφερόμενη στη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης, η Ξένια Καπόρη, Διευθύντρια Εξωτερικών Υποθέσεων της Roche Hellas, δήλωσε: «Με αίσθημα ευθύνης για μία ακόμη φορά η Roche Hellas τηρεί τη δέσμευσή της να ανιχνεύει και να απαντά στις ανάγκες των ασθενών και του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου. Ο καρκίνος της ουροδόχου κύστης εφόσον διαγνωστεί νωρίς, έχει εξαιρετικά υψηλό ποσοστό θεραπείας. Η αναγνώριση των πρώιμων συμπτωμάτων και η άμεση επίσκεψη στον ειδικό μπορούν πραγματικά να σώσουν ζωές».

Μάθετε περισσότερα στο www.bladdercancer.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης