Δύο σημαντικές διακρίσεις απέσπασε η Roche Hellas στο πλαίσιο της Τελετής Απονομής των Βραβείων Φαρμακευτικής Καινοτομίας Prix Galien Greece 2019, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 11 Απριλίου στο Μέγαρο Μουσικής.

Η εταιρεία κατέκτησε το βραβείο «Καλύτερο Βιοτεχνολογικό Προϊόν» για καινοτόμο φαρμακευτικό μόριο που αποτελεί την πρώτη εγκεκριμένη από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων αντι-PDL1 ανοσοθεραπεία για τον καρκίνο του πνεύμονα και της ουροδόχου κύστης και έχει επιδείξει σημαντικό όφελος επιβίωσης στους ασθενείς στη 2 η γραμμή του μη- μικροκυτταρικού καρκίνου του πνεύμονα και μακράς διάρκειας ανταποκρίσεις στο μεταστατικό ουροθηλιακό καρκίνο. Παράλληλα, βραβεύτηκε στην κατηγορία «Καλύτερο Προϊόν Ιατρικής Τεχνολογίας» με το FoundationOne ® CDx και το FoundationOne ® Liquid.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το FoundationOne ® CDx είναι η πρώτη ανάλυση ολοκληρωμένου γονιδιωματικού προφίλ, εγκεκριμένη από τον FDA ως ευρύ συνοδό διαγνωστικό εργαλείο (CDx), για δείγματα ιστού ασθενών με συμπαγείς όγκους ενώ το FoundationOne ® Liquid είναι μια συμπληρωματική δοκιμασία υγρής βιοψίας, για ασθενείς που δε διαθέτουν ιστό ή για παρακολούθηση της θεραπείας των ασθενών.

Η κα Δήμητρα Κιντώνη, Portfolio Strategy Director της Roche Hellas, δήλωσε ότι: «Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για τη διπλή σημερινή αναγνώριση, αφενός μιας νέας πρωτοποριακής θεραπείας της Roche για τον καρκίνο του πνεύμονα και της ουροδόχου κύστης ως το καλύτερο Βιοτεχνολογικό Προϊόν και αφετέρου του FoundationOne ® CDx και του FoundationOne ® Liquid, δύο καινοτόμων υπηρεσιών ολοκληρωμένου γονιδιωματικού προφίλ που βοηθούν τους θεράποντες ιατρούς στην εξατομικευμένη διαχείριση και θεραπευτική προσέγγιση των ογκολογικών ασθενών. Η διάκριση αυτή αποτυπώνει τη δέσμευσή μας για ανάπτυξη καινοτόμων φαρμακευτικών τεχνολογιών και ιατρικών λύσεων, που αλλάζουν τη ζωή των ασθενών και προσφέρουν πραγματικά οφέλη, από την έγκαιρη διάγνωση μέχρι τη θεραπεία».

Η κα Ξένια Καπόρη, External Affairs Director της Roche Hellas, ανέφερε σχετικά: «Ο θεσμός των Prix Galien αναδεικνύει το σπουδαίο ρόλο τηςφαρμακευτικής έρευνας και καινοτομίας, υπογραμμίζοντας παράλληλα τη σημασία της ανεμπόδιστης πρόσβασης των ασθενών στα επιτεύγματα αυτής

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

της προσπάθειας, με τη μορφή καινοτόμων θεραπευτικών λύσεων. Στη Roche Hellas δραστηριοποιούμαστε με στόχο, να εξασφαλίζουμε στους ασθενείς στην Ελλάδα έγκαιρη πρόσβαση σε νέες θεραπείες, που αυξάνουν τη διάρκεια και την ποιότητα της ζωής τους. Πεποίθησή μας είναι ότι η καινοτομία στο χώρο του φαρμάκου δεν αποτελεί πολυτέλεια, αλλά κινητήριο μοχλό για τη διαμόρφωση ενός βιώσιμου συστήματος υγείας, το οποίο θα δημιουργεί οφέλη για τους ασθενείς, για την ιατρική κοινότητα, για τις επιχειρήσεις του κλάδου και για την εθνική οικονομία».

Τα βραβεία Prix Galien, που διοργανώνονται στην Ελλάδα από το 2013, αναγνωρίζουν και επιβραβεύουν εξαιρετικά φαρμακευτικά επιτεύγματα που οδηγούν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής ή τη θεραπεία των ασθενών, μέσω της ανάπτυξης καινοτόμων σκευασμάτων και διαγνωστικών εργαλείων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης