Με εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκε το διαδραστικό σεμινάριο για την Ανακουφιστική Φροντίδα, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, το απόγευμα της Δευτέρας, 01 Ιουλίου.

Το σεμινάριο προσέλκυσε κόσμο όλων των ηλικιών επιβεβαιώνοντας με τον πιο εύγλωττο τρόπο ότι η Ανακουφιστική Φροντίδα μας αφορά όλους. Όσοι παρευρέθησαν στην εκδήλωση στο χώρο του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας, Νευροεπιστημών και Ιατρικής Ακρίβειας “Κώστας Στεφανής” Πανεπιστημίου Αθηνών είχαν την ευκαιρία να ακούσουν από ειδικούς όλες τις πληροφορίες που συνθέτουν το πλαίσιο για την Ανακουφιστική Φροντίδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Προισταμένη της Διεύθυνσης Οργάνωσης και Λειτουργίας Νοσηλευτικών Μονάδων του Υπουργείου Υγείας, κα. Κατσικάρου Σταυρούλα, μας παρουσίασε τα πρώτα αποτελέσματα από το έργο της Εθνικής Επιτροπής για την Ανακουφιστική Φροντίδα, τονίζοντας τις πολύπλευρες συνέπειες της έλλειψης εξειδικευμένων υπηρεσιών.

Η αξιότιμη Καθηγήτρια Ανακουφιστικής Αγωγής της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ και Υπεύθυνη της Μονάδας Ανακουφιστικής Φροντίδας «Τζένη Καρέζη», κα. Κυριακή Μυστακίδου, μίλησε για τη μεθοδολογία και τις επιστημονικά τεκμηριωμένες διεργασίες για ένα διευρυμένο πλαίσιο Ανακουφιστικής Φροντίδας των χρονίως πασχόντων ασθενών, με στόχο τη διασφάλιση της ποιότητας ζωής καθ’ όλη την πορεία της νόσου, ενώ παρουσίασε στη συνέχεια το σπουδαίο εκπαιδευτικό και κλινικό έργο της Μονάδας Ανακουφιστικής Φροντίδας «Τζένη Καρέζη» της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο κ. Ευθύμιος Γκότσης, Πρόεδρος του Επιστημονικού Οργανισμού Φοίνικας – Φροντίδα Καρκινοπαθών μας μίλησε για την αξία της διατροφής και των κινδύνων από την απώλεια μυϊκής μάζας για τους ασθενείς, παρουσιάζοντάς μας τις τελευταίες έρευνες. Η κα. Χριστίνα Νομικού, Πρόεδρος του «Άγγιγμα Ζωής» μίλησε για το σημαντικότατο ρόλο που παίζει η Ανακουφιστική Φροντίδα για την επούλωση των πληγών του ασθενή, αλλά και του οικογενειακού του περιβάλλοντος, μιλώντας στις καρδιές όλων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η βραδιά έκλεισε με συγκίνηση, καθώς η κα. Μαριάννα Τουμασάτου, που όλα αυτά τα χρόνια υποστηρίζει το έργο της Μονάδας Ανακουφιστικής Φροντίδας, συνομίλησε με ασθενείς, οι οποίοι μοιράστηκαν τις προσωπικές τους εμπειρίες από τη Μονάδα με τους συμμετέχοντες.

Η εκδήλωση δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί χωρίς την αιγίδα του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ). O Πρόεδρος ΙΣΑ, ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης μας τίμησε με την παρουσία του χαιρετίζοντας την εκδήλωση και δηλώνοντας την αμέριστη στήριξή του στο έργο της Μονάδας Ανακουφιστικής Αγωγής “Τζένη Καρέζη” και στην εγκαθίδρυση πρότυπων και καινοτόμων Μονάδων Ανακουφιστικής Φροντίδας, ώστε αυτή «η ομπρέλα ανακούφισης να απλωθεί σε κάθε γωνιά και σε κάθε συμπολίτη μας που τη χρειάζεται».

Το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας, Νευροεπιστημών και Ιατρικής Ακρίβειας “Κώστας Στεφανής” με τη συνεταιριζόμενη με αυτό HYGIEIA Scientific Research and Educational Cluster και τη Μονάδα Ανακουφιστικής Αγωγής “Τζένη Καρέζη” (Παράρτημα Αρεταίειου Νοσοκομείου) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ευχαριστούν από καρδιάς όλους εσάς και τις εταιρείες για τη στήριξή τους στην επιτυχημένη διεξαγωγή του σεμιναρίου. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για επίκαιρα ιατρικά θέματα πολύ σύντομα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης