Η Βιομηχανία Φαρμάκων DEMO για άλλη μια χρονιά στήριξε με τη χορηγία της το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου, με τίτλο «Ελευθερία- Liberty», που πραγματοποιήθηκε από τις 10 έως και τις 19 Αυγούστου στο νησί της Λέσβου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εταιρεία, πιστή στο πρόγραμμα της κοινωνικής υπευθυνότητας που έχει ως επίκεντρο τον άνθρωπο, συνέχισε τη στήριξή της σε μια σπουδαία διοργάνωση της μουσικής, κάτι που κάνει τα τελευταία 7 συναπτά έτη, από τότε δηλαδή που ξεκίνησε το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου. Ο τομέας του πολιτισμού και ιδιαίτερα στο «δοκιμασμένο» νησί της Λέσβου κέντρισε το ενδιαφέρον της DEMO, που στην περιοχή του Αιγαίου δραστηριοποιείται κοινωνικά και με άλλες ενέργειες (μεγάλος χορηγός στο πρόγραμμα «ΑΓΟΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΓΟΝΙΜΗ», χορηγός «Ομάδας Αιγαίου» κ.ά.). 

Το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου-ΔιΦεΜΜ πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά τον Αύγουστο του 2015 στον Μόλυβο, με τη συμμετοχή κορυφαίων νέων και καταξιωμένων ερμηνευτών διεθνούς φήμης. Σήμερα θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους θεσμούς κλασικής μουσικής στην Ελλάδα και δημοφιλής μουσικός προορισμός παγκοσμίως. Το ΔιΦεΜΜ συμβάλλει στην περιφερειακή ανάπτυξη, στηρίζοντας και επαναπροσδιορίζοντας το τουριστικό προϊόν της Λέσβου. Παράλληλα, τα εκπαιδευτικά προγράμματα που υλοποιεί κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους εξοικειώνουν τους νέους με την κλασική μουσική, δίνοντάς τους τα εφόδια να σχεδιάσουν τη δική τους πορεία στον χώρο.
 
Το παρόν και φέτος έδωσε πλήθος επισκεπτών που είχε την ευκαιρία να ακούσει ζωντανά σημαντικούς ερμηνευτές της παγκόσμιας κλασικής σκηνής. Ο φετινός τίτλος του «Ελευθερία» δόθηκε με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, που άνοιξε τον δρόμο για τη δημιουργία της σύγχρονης Ελλάδας, όπως τη γνωρίζουμε σήμερα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Φεστιβάλ βραβεύτηκε από την Ένωση Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών για τη σοβαρότητα και τον διεθνή χαρακτήρα της διοργάνωσης, ενώ τον Μάιο του 2017 είχε διακριθεί ανάμεσα σε 30 υποψήφιους από όλο τον κόσμο με το βραβείο καινοτομίας του Classical Next στο Ρότερνταμ, ίσως του πιο σημαντικού Φόρουμ για την κλασική μουσική παγκοσμίως.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης