Η 3η Δευτέρα του Ιανουαρίου είναι εκείνη που έχει χαρακτηριστεί ως η πιο καταθλιπτική ημέρα της χρονιάς, βάσει ερευνητών από τη Μεγάλη Βρετανία και ονομάζεται Blue Monday. Σύμφωνα με την επεξήγησή τους η ημέρα αυτή είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένη εξαιτίας του βαρύ χειμώνα που κυριαρχεί, του τέλους του εορταστικού κλίματος των Χριστουγέννων αλλά και των εξόδων που πραγματοποιήθηκαν την προηγούμενη περίοδο.

Ωστόσο, σίγουρα πολλοί από εμάς, έχουμε επιπλέον λόγους που επιβαρύνουν την ψυχολογία και διάθεσή μας για πολύ περισσότερο από μια Δευτέρα του έτους! 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η έλλειψη κινήτρων, η ρουτίνα της καθημερινότητας που δυσκολεύει ιδίως στο πλαίσιο της παρατεταμένης πανδημίας, το άγχος προκειμένου να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις του εργασιακού, του οικογενειακού και του κοινωνικού περιβάλλοντος είναι οι συνηθέστεροι και επικρατέστεροι συνήθεις ύποπτοι.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός, ότι οι επισκέψεις σε ειδικούς ψυχικής υγείας αλλά και οι διαγνώσεις ψυχικών διαταραχών διαφορετικής βαρύτητας είναι πλέον δραματικά αυξημένες.

Σίγουρα σε κάθε περίπτωση, μπορεί τα αίτια να είναι διαφορετικά αλλά η λύση βρίσκεται μέσα από μονοπάτια αυτοβοήθειας και αυτοβελτίωσης που θα φέρουν την αλλαγή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πολλές φορές η λήψη πρωτοβουλίας και η υιοθέτηση καλών πρακτικών μέσα στην ημέρα μας δηλώνουν απλά.. την αρχή του τέλους. 

Η εφαρμογή ενός τακτικού προγράμματος άσκησης, μιας πιο ισορροπημένης διατροφής και επαρκών ωρών ύπνου, πάντα αποτελούν τη βάση πάνω στην οποία χτίζουμε μια ήρεμη καθημερινότητα με ουσιαστικά καλή διάθεση.

Στην επίτευξη της καλής διάθεσης και ηρεμίας εκ των έσω μπορεί να σε βοηθήσει το Solumag Saffron & curcumin.

To Solumag Saffron & curcumin αποτελεί τον πιο γρήγορο, εύκολο, φυσικό και γευστικό τρόπο για να… φτιάξεις διάθεση! Η σύνθεσή του είναι βασισμένη στο Saffron [Affron®] ένα κλινικά μελετημένο εκχύλισμα σαφράν [Crocus sativus L.) που αποδεδειγμένα βελτιώνει τη διάθεση μέσα σε 4 μόνο εβδομάδες περιορίζοντας σημαντικά την κατάθλιψη, την κόπωση, τη σύγχυση, το θυμό και το αίσθημα πίεσης. (1) Ένα φακελάκι Solumag Saffron &curcumin την ημέρα σε λίγο νερό, αρκεί για να νιώσεις την ψυχική ευεξία και χαλάρωση που χρειάζεσαι.

Ιδιαίτερα εμπλουτισμένη σύνθεση με μαγνήσιο, υψηλής βιοδιαθεσιμότητας (2) κουρκουμίνη και βιταμίνες του συμπλέγματος B που προάγουν την ψυχολογική λειτουργία , ενισχύουν τη μείωση της κόπωσης και τη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος. 

Η χρήση παράλληλα με φαρμακευτικά αντικαταθλιπτικά σκευάσματα είναι ασφαλής και επιπλέον αποτελεσματική (3).

Προφυλάξεις:

  • Να μην γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης.
  • Tα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου.
  •  Συμβουλευτείτε τον ιατρό σας εαν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε πρόβλημα υγείας.
  • Να φυλάσσεται σε μέρος ξηρό και δροσερό (15-25° C), μακριά από παιδιά.
  • Αριθμός Γνωστοποίησης στον ΕΟΦ: 49927/28-5-2021 (ο αριθμός γνωστοποίησης δεν επέχει θέση άδειας κυκλοφορίας από τον ΕΟΦ).
  • Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μιας ισορροπημένης δίαιτας.΅

Βιβλιογραφία

  • Kell, G., Rao, A., Beccaria, G., Clayton, P., Inarejos-García, A. M., & Prodanov, M. (2017). affron ® a novel saffron extract ( Crocus sativus L .) improves mood in healthy adults over 4 weeks in a double-blind, parallel, randomized, placebo-controlled clinical trial. Complementary Therapies in Medicine, 33, 58–64. doi:10.1016/j.ctim.2017.06.00
  • Purpura, M., Lowery, R. P., Wilson, J. M., Mannan, H., Münch, G., & Razmovski-Naumovski, V. (2017). Analysis of different innovative formulations of curcumin for improved relative oral bioavailability in human subjects. European Journal of Nutrition, 57(3), 929–938. doi:10.1007/s00394-016-1376-9Lopresti, A. L., Smith, S. J., Hood, S. D., & Drummond, P. D. (2019). Efficacy of a standardised saffron extract (affron®) as an add-on to antidepressant medication for the treatment of persistent depressive symptoms in adults: A randomised, double-blind, placebo-controlled study. Journal of Psychopharmacology, 026988111986770. doi:10.1177/0269881119867703 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης