Οι ασθενείς στο Mediterraneo Hospital έχουν τώρα στην διάθεσή τους, σε έναν διακοσμητικά μοναδικό χώρο,  έναν νέο τρόπο αντιμετώπισης του καρκίνου που προσφέρει μια εναλλακτική χειρουργική επέμβαση του καρκίνου, χωρίς τομή ή παραμονή στο νοσοκομείο και με διάρκεια θεραπείας 15 λεπτών ή λιγότερο.

Το σύστημα Edge™ Radiosurgery Suite, το πρώτο στην Ελλάδα, έχει σχεδιαστεί για να πραγματοποιεί προηγμένες μη επεμβατικές θεραπείες αντιμετώπισης του καρκίνου οπουδήποτε στον οργανισμό – συμπεριλαμβανομένου του εγκεφάλου, της σπονδυλικής στήλης, της κεφαλής και του τραχήλου, των επινεφριδίων, του πνεύμονα, του ήπατος και του παγκρέατος – με εξαιρετική ακρίβεια και χαμηλή τοξικότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το EdgeTM, που δημιουργήθηκε από την Αμερικάνικη εταιρεία Varian Medical Systems, χρησιμοποιεί νέα τεχνολογία ανίχνευσης όγκων σε πραγματικό χρόνο και διαθέτει δυνατότητες παρακολούθησης της κίνησης, βελτιώνοντας τόσο την ασφάλεια όσο και την άνεση των ασθενών, προστατεύοντας τους υγιείς ιστούς με ακρίβεια χιλιοστομέτρων. Η τεχνολογικά προηγμένη ακτίνα του προσφέρει την απαραίτητη ευελιξία για τη θεραπεία όγκων που μπορεί να είναι δύσκολο να διαχειριστούν χειρουργικά.

Το EdgeΤΜ προσφέρει στους ασθενείς:

  • Ταχύτερη θεραπεία: Με δόση έως 2.400 μονάδες παρακολούθησης ανά λεπτό, προσφέρει ταχείες θεραπείες (5 λεπτά για ακτινοθεραπεία και 10-20 λεπτά για στερεοτακτική ακτινοχειρουργική) σε σύγκριση με άλλα συστήματα που μπορούν να διαρκέσουν πάνω από μία ώρα ανά συνεδρία.
  • Απεικόνιση σε πραγματικό χρόνο: Το προηγμένο σύστημα διαχείρισης κίνησης καθιστά δυνατή την καλύτερη αντιστάθμιση της κίνησης του όγκου κατά τη διάρκεια της θεραπείας. Ο πολύφυλλος κατευθυντήρας των 2,5 χιλιοστών παρέχει απόλυτη ακρίβεια ακτίνας για θεραπείες ακτινοχειρουργικής.
  • Αυξημένη άνεση: Το κρεβάτι θεραπείας έξι βαθμών ελευθερίας (6D) παρέχει την ακρίβεια και την ευελιξία που απαιτούνται για τη βέλτιστη τοποθέτηση και προσαρμογή των ασθενών, επιτρέποντάς τους να είναι άνετα και να αναπνέουν ελεύθερα κατά τη διάρκεια της θεραπείας.

Εξίσου σημαντικό είναι η επιστημονική ομάδα να απαρτίζεται από ακτινοθεραπευτές ογκολόγους με μεγάλη εμπειρία και εξειδίκευση, που σε συνεργασία με έμπειρους ακτινοφυσικούς και τεχνολόγους ακτινοθεραπείας, να αντιμετωπίζουν τα πλέον σύνθετα ογκολογικά περιστατικά. Ταυτόχρονα, πριν την πραγματοποίηση της θεραπείας, το ογκολογικό συμβούλιο συζητάει και αποφασίζει για την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση της πάσχουσας περιοχής, σύμφωνα με τις τρέχουσες παγκόσμιες κατευθυντήριες οδηγίες, γεγονός το οποίο διασφαλίζει ότι η τελική θεραπεία είναι η καλύτερη δυνατή επιλογή προσαρμοσμένη στον κάθε ασθενή ξεχωριστά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, oι χώροι αναμονής και θεραπειών δεν ξεφεύγουν από τις στιλιστικές νόρμες της κλινικής. Οι διακοσμητικές επιλογές και σε αυτούς τους χώρους, έχουν κύριο στόχο την δημιουργία ήρεμης, οικείας και ασφαλούς ατμόσφαιρας, προσαρμοσμένης απόλυτα στις απαιτήσεις των πασχόντων συνανθρώπων μας.

Στο Mediterraneo Hospital, λειτουργεί οργανωμένο, υπερσύγχρονο Κέντρο Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας και Στερεοτακτικής Ακτινοχειρουργικής. Το Κέντρο εφαρμόζει τεχνικές ακτινοθεραπείας και ακτινοχειρουργικής, σύμφωνα με διεθνή πρωτόκολλα και επιστημονικούς οργανισμούς υποστηριζόμενες από μηχανήματα και λογισμικά τελευταίας τεχνολογίας.

Γόγαλης Ιωάννης, Ιατρός Ακτινοθεραπευτής, Επιστημονικός Υπεύθυνος Ακτινοθεραπευτικού Κέντρου

Μαρία Πρωτοπαπά, Ιατρός Ακτινοθεραπεύτρια

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης