Ζήσης Ψάλλας

Εάν σκέφτεστε να ασκηθείτε σε μια ζεστή μέρα, παρακάτω είναι μερικά από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να νικήσετε τη ζέστη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

1. Μείνετε ενυδατωμένοι. Βεβαιωθείτε ότι είστε ενυδατωμένοι πριν καν σκεφτείτε την άσκηση. Τα ανοιχτά κίτρινα ούρα είναι συνήθως ο καλύτερος τρόπος για να διαπιστώσετε ότι είστε αρκετά ενυδατωμένοι. Κατά τη διάρκεια της άσκησης, καταναλώνετε συχνά υγρά σε μικρές ποσότητες και διατηρείστε τα δροσερά αφήνοντάς τα στη σκιά ή αποθηκεύοντάς τα σε μονωμένο μπουκάλι. 

2. Χαμηλότερη ένταση άσκησης. Ξεκινήστε την προπόνησή σας σταδιακά και μειώστε την έντασή σας. Εξετάστε το ενδεχόμενο να αλλάξετε προσωρινά την άσκησή σας στην ύπαιθρο με δραστηριότητες σε εσωτερικούς χώρους, όπως μια προπόνηση στο γυμναστήριο με κλιματισμό ή κολύμπι, αν μπορείτε.

3. Σχεδιάστε εκ των προτέρων. Δώστε προσοχή στις μετεωρολογικές προβλέψεις πριν ξεκινήσετε και ολοκληρώστε την άσκησή σας νωρίς το πρωί ή αργά το βράδυ, όταν οι εξωτερικές θερμοκρασίες και η ηλιακή θερμότητα είναι χαμηλότερες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

4. Ντυθείτε κατάλληλα. Φορέστε φαρδιά, ανοιχτόχρωμα και αναπνεύσιμα ρούχα, ώστε ο ιδρώτας σας να εξατμίζεται πιο εύκολα, βοηθώντας το σώμα σας να κρυώσει. Πάρτε επίσης ένα καπέλο και γυαλιά ηλίου. Είναι σημαντικό να εφαρμόσετε ισχυρή, αδιάβροχη αντηλιακή κρέμα (τουλάχιστον SPF 30 ή περισσότερο) 30 λεπτά πριν ξεκινήσετε για να αποφύγετε τα ηλιακά εγκαύματα.

5. Αποφύγετε την άσκηση σε αστικές περιοχές αν μπορείτε. Αναζητήστε ένα δροσερό μέρος για προπόνηση που να προσφέρει χώρους πρασίνου και σκιά. Μπορεί επίσης να θέλετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να ασκηθείτε μαζί με έναν φίλο, ώστε να μπορείτε και οι δύο να παρακολουθείτε ο ένας τον άλλον.

6. Συνδυάστε μεθόδους ψύξης. Χρησιμοποιήστε τόσο εσωτερικές (όπως να πίνετε κρύο νερό) όσο και εξωτερικές (μια κρύα πετσέτα) μεθόδους ψύξης πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την προπόνηση. Το να βάλετε τα χέρια και τα πόδια σας κάτω από κρύο νερό είναι επίσης αποτελεσματικό στη μείωση της θερμοκρασίας σας. 

7. Ακούστε το σώμα σας. Ο καύσωνας μπορεί να είναι απειλητικός για τη ζωή, επομένως είναι σημαντικό να είστε όσο το δυνατόν πιο προσεκτικοί όταν ασκείστε σε μια ζεστή μέρα. Παρακολουθήστε τον καρδιακό σας ρυθμό και ακούστε πώς νιώθει το σώμα σας.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης