Β17 ή αμυγδαλίνη. Τι είναι αυτό; Είναι ο φρουρός του οργανισμού μας από τον καρκίνο. Ας δούμε όμως μέσα από ποιες περιπέτειες έφθασε στα φαρμακεία.

Στο βόρειο Πακιστάν υπάρχει μια φυλή, οι Χούνζα, όπου ο καρκίνος είναι παντελώς άγνωστος. Το γεγονός υπέπεσε στην αντίληψη των γιατρών-ερευνητών του νοσοκομείου ΜΕΜΟΡΙΑΛ, της Μέκκας των αντικαρκινικών ερευνών. Κλιμάκιο επιστημόνων μετέβη στο Πακιστάν για να αναζητήσει τα αίτια της περίεργης αυτής «ανοσίας». Με έκπληξη διαπίστωσαν ότι οι Χούνζα έτρωγαν άφθονα βερίκοκα και μάλιστα με τα κουκούτσια. Κάπως έτσι ανακαλύφθηκε η βιταμίνη Β17, η οποία εμποδίζει τα καρκινικά κύτταρα να αναπτυχθούν στον ανθρώπινο οργανισμό. Η ουσία από τα κουκούτσια των βερίκοκων, είχε σύσταση σαν το καστορέλαιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακολούθησε εκτενέστερη έρευνα με σθεναρότερο υποστηρικτή τον ΚΑΝΕΜΑΤΟΥ ΣΙΓΚΟΥΙΡΑ, διευθυντή ερευνών του νοσοκομείου. Σοβαρότεροι πολέμιοι της ιδέας ήταν τα μέλη του Δ.Σ. του ΜΕΜΟΡΙΑΛ, αφού όλοι τους ήταν εκπρόσωποι φαρμακευτικών εταιρειών. Όπως ήταν φυσικό, ο ΣΙΓΚΟΥΙΡΑ αντικαταστάθηκε από έναν κτηνίατρο. Αυτός χορήγησε στα ποντίκια-πειραματόζωα μεγαλύτερες δόσεις αμυγδαλίνης με αποτέλεσμα τον θάνατό τους. Κατ’ αυτόν τον τρόπο συμπέραναν ότι η Β17 είναι επικίνδυνη και θανατηφόρα. Ο μόνος που αντέδρασε ήταν ο δημοσιογράφος ΡΑΛΦ ΜΟΣ που χαρακτήρισε την «ενοχοποίηση» της Β17 ως απάτη, πράγμα που επέτρεψε τη συνέχεια των πειραμάτων και των ερευνών. Δι’ αυτού του περιπετειώδους τρόπου, η αμυγδαλίνη πωλείται σήμερα στα φαρμακεία και δικαίως χαρακτηρίζεται το ισχυρότερο προληπτικό μέτρο κατά του καρκίνου.

Νοιάζεται η εξουσία για την υγεία μας. Αυτό προκύπτει από την πρόσφατη λήψη μέτρων για τον κορωνοϊό… Έλα όμως που υπάρχουν αντενδείξεις για αυτή την έννοια… Σαφείς αντενδείξεις και ανεξήγητες. Αν προσέξετε τα πακέτα των τσιγάρων και τα σακουλάκια του καπνού για στριφτό, θα διαβάσετε το φρικιαστικό «ο καπνός του τσιγάρου περιέχει πάνω από 70 ουσίες, οι οποίες είναι γνωστό ότι προκαλούν καρκίνο». Πώς; Βάσει ποιας λογικής επιτρέπεται να κυκλοφορεί ο καπνός λοιπόν; Μήπως επειδή φορολογείται και αποδίδει στο κράτος τεράστια ποσά; Μάλλον ναι… Φρικίασα όταν διάβασα ποιες είναι αυτές οι ουσίες που βάζουμε στον οργανισμό μας καθιστάμενοι καθημερινά ιδανικοί αυτόχειρες και εν γνώσει μας αυτοκτονικά άτομα. Δηλητήρια όπως το αρσενικό, το βενζόλιο, το κάδμιο, το κυανιούχο άλας (το χρησιμοποιούσαν οι ναζί στους θαλάμους αερίων και τώρα κάνουν με αυτό ποντικοφάρμακα)… Όπως θα διαβάσετε στην έρευνα που κάναμε για σας, πλήθος άλλων ισοδύναμων δηλητηρίων εμπεριέχονται στον καπνό καθιστώντας τη νικοτίνη μια σχεδόν αθώα ουσία, μπροστά στα πρόσθετα, άκρως δολοφονικά συστατικά. Μήπως είναι πραγματικότητα ότι με το τσιγάρο «πάνε τα φαρμάκια κάτω»;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο έγκριτος και σπουδαίος επιστήμων πνευμονολόγος Παναγιώτης Μπεχράκης, χαρακτηρίζει το τσιγάρο ως «σκληρό ναρκωτικό» και δεν έχει άδικο αφού γίνεται γνωστό ότι η νικοτίνη ενεργοποιεί στον εγκέφαλό μας την ίδια ακριβώς διαδικασία με τη μορφίνη, ηρωίνη και κοκαΐνη. Τι άλλο χρειάζεται λοιπόν, για να τεθούν εκτός νόμου αυτές οι ουσίες; Και γιατί είναι πιο επικίνδυνος ο κορωνοϊός;

Και δεν είναι μόνον αυτά που μας απειλούν. Ένας άλλος τομέας έμφορτος από καρκινικές ουσίες, είναι και αυτός της διατροφής. Ξέρετε πως το ποπ-κορν μικροκυμάτων περιέχει χημικές ουσίες που
συνδέονται με τον καρκίνο του ήπατος και του παγκρέατος, καθώς και με την υπογονιμότητα; Ότι οι συσκευασίες καλαμποκιού περιέχουν την ουσία διακετύλιο, γνωστό καρκινογόνο που προκαλεί
βλάβη στους πνεύμονες; Τα φρούτα μη βιολογικής καλλιέργειας περιέχουν παρασιτοκτόνα και μη εγκεκριμένα φυτοφάρμακα και λιπάσματα. Τα αλλαντικά είναι έμφορτα από νιτρικό νάτριο (λουκάνικα, μπέικον, μορταδέλα). Ο σολομός ιχθυοτροφείου εκτρέφεται με καρκινογόνες ουσίες. Τα πατατάκια (τσίπς) είναι φορτωμένα με πρόσθετα γεύσης και συντηρητικά καθώς και χρωστικές ουσίες. Οι δυνατές θερμοκρασίες
παρασκευής τους (για να γίνουν τραγανά) οδηγούν σε σχηματισμό καρκινογόνων ουσιών, τα ΑΚΡΟΛΑΜΥΔΙΑ.

Και θα μου πείτε, «τι θα τρώμε»; Ε! υπάρχουν άπειρα καθαρά και συνάμα γευστικά τρόφιμα που κυκλοφορούν και γίνονται πιο νόστιμα με προσθήκη αρωματικών φυτών και μπαχαρικών κατά την παρασκευή τους. Πάντως ένας καλός τρόπος άμυνας απέναντι στον εχθρό που μας περιβάλλει είναι να διαβάζουμε τις ετικέτες των συσκευασιών, όπου αναφέρονται πιστοποιημένοι παραγωγοί.

Παραθέτουμε τη λίστα με τις καρκινογόνες ουσίες του καπνού και ελπίζουμε να σας βάλαμε σε σκέψεις…

  • Ανιλίνη = βασικό συστατικό χρωμάτων.
  • Αρσενικό = ισχυρό δηλητήριο που μπορεί να σκοτώσει κάθε ζωντανό οργανισμό πολύ γρήγορα. Χρησιμοποιείται στην κατασκευή εντομοκτόνων, ποντικοφαρμάκων και λοιπά και προκαλεί καρκίνο της ουροδόχου κύστης, των νεφρών, των πνευμόνων και του ήπατος. Επίσης προκαλεί  δυσκολίες στην ακοή, πάχυνση του δέρματος και μυρμηγκιάσματα στα χέρια και στα πόδια.
  • Ακετόνη = ισχυρό διαλυτικό που χρησιμοποιείται ευρέως, ακόμα και για το ξέβαμμα του βερνικιού των νυχιών.
  • Αμμωνία = καυστική ουσία που περιέχεται σε δραστικά υγρά καθαρισμού (πχ. υγρά για πατώματα) και είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη αν την εισπνεύσουμε.
  • Βουτάνιο = εύφλεκτο υγρό που χρησιμοποιείται στους αναπτήρες. Εξαιρετικά επιβλαβές για τον άνθρωπο.
  • Βενζόλιο = καρκινογόνος κυκλικός υδρογονάνθρακας με ισχυρές διαλυτικές ιδιότητες, που χρησιμοποιείται στη βιομηχανία καυσίμων και τη χημική βιομηχανία. Είναι αποδεδειγμένα καρκινογόνο, ακόμα και σε μικρές ποσότητες, ιδιαίτερα για άτομα κάτω των 18 ετών.
  • Γομολάκα = χρησιμοποιείται στην επιπλοποιία ως βασικό συστατικό των γυαλιστικών του ξύλου. Αρκετές μπογιές και βερνίκια περιέχουν ως βάση τους τη γομαλάκα.
  • Ζάχαρη = αυξάνει τον εθισμό στην νικοτίνη.
  • Θειικό οξύ = εκπομπές ηλεκτρικών σταθμών (ατμοσφαιρική ρύπανση).
  • Κάδμιο = εξαιρετικά επιβλαβές μέταλλο που χρησιμοποιείται στην κατασκευή μπαταριών και προκαλεί καρκίνο του πνεύμονα, καθώς και χρόνιες παθήσεις στο συκώτι, τα νεφρά και τα οστά.
  • Κυανιούχο άλας = θανατηφόρο δηλητήριο που χρησιμοποιήθηκε από τους Ναζί στους θαλάμους αερίων. Χρησιμοποιείται επίσης στην κατασκευή ποντικοφαρμάκων.
  • Μεθάνιο = χρησιμοποιείται ως καύσιμο για πυραύλους. Εξαιρετικά επιβλαβές για τον άνθρωπο.
  • Μόλυβδος = μπαταρίες, ατμοί πετρελαίου.
  • Μονοξείδιο του άνθρακα = άοσμο, δηλητηριώδες αέριο που εκπέμπεται και από τις εξατμίσεις των αυτοκινήτων.
  • Νικοτίνη = εντομοκτόνο.
  • Νιτρικό οξύ = εκπομπές από ηλεκτρικούς σταθμούς.
  • Ραδόνιο = ραδιενεργό αέριο.
  • Οξικό οξύ = ξύδι.
  • Πολώνιο-210 = Ραδιενεργό κατάλοιπο.
  • Τολουόλιο = βιομηχανικός διαλύτης.
  • Τετραχλωράνθρακας = υγρό στεγνού καθαρισμού.
  • Υδροκυάνιο = βιομηχανικός ρύπος. Χρησιμοποιείται στο θάλαμο αερίων στις ΗΠΑ για εκτελέσεις.
  • Φορμαλδεύδη = Χημική ουσία με έντονη οσμή, που χρησιμοποιείται στη συντήρηση των πτωμάτων και περιέχεται σε διάφορες κόλλες και τυπογραφικές ουσίες. Η εισπνοή της φορμαλδεύδης μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρή κρίση άσθματος, ιδίως στα βρέφη και τα μικρά παιδιά.
  • DDT = εντομοκτόνο.

Αν όλα αυτά δεν σας προκάλεσαν, δεν φταίμε εμείς (όσο δεν σε ξενίζει το πρόσωπο του κτήνους, τόσο αυτό σημαίνει ότι του μοιάζεις, έλεγε κάποιος Ευρωπαίος φιλόσοφος)…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης