Ζήσης Ψάλλας

Τα κρεβάτια μας μπορούν να φιλοξενήσουν μια μεγάλη ποικιλία μικροβίων. Για παράδειγμα, μια έρευνα που εξέτασε τα κλινοσκεπάσματα ενός νοσοκομείου διαπίστωσε ότι τα βακτήρια Staphylococcus ήταν κοινά. Αυτά τα βακτήρια είναι συνήθως ακίνδυνα, αλλά μπορούν να προκαλέσουν σοβαρή ασθένεια όταν εισέρχονται στο σώμα μέσω ανοιχτής πληγής -ορισμένα είδη Staphylococcus μπορούν να προκαλέσουν περισσότερη βλάβη από άλλα. Ο Staphylococcus aureus, που είναι αρκετά μεταδοτικός μπορεί να προκαλέσει λοιμώξεις του δέρματος, πνευμονία και επιδείνωση της ακμής. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η έρευνα δείχνει επίσης ότι μαζί με τον Staphylococcus, το E. coli και άλλα παρόμοια βακτήρια, γνωστά ως gram αρνητικά βακτήρια, είναι επίσης κοινά στα νοσοκομειακά κρεβάτια. Τα αρνητικά κατά gram βακτήρια είναι ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας καθώς είναι εξαιρετικά ανθεκτικά στα αντιβιοτικά και μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές λοιμώξεις στον άνθρωπο, συμπεριλαμβανομένων των λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος, πνευμονία, διάρροια, μηνιγγίτιδα και σήψη εάν εισέλθουν στο σώμα.

Μερικά στελέχη E. coli μπορεί επίσης να είναι πολύ μολυσματικά και να προκαλέσουν λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος, διάρροια του ταξιδιώτη και πνευμονία. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το σωστό πλύσιμο των χεριών σας μετά τη χρήση της τουαλέτας είναι σημαντικό για την αποφυγή μεταφοράς αυτών των βακτηρίων σε άλλα μέρη του σπιτιού σας.

Απορρίπτουμε περίπου 500 εκατομμύρια κύτταρα του δέρματος την ημέρα ενώ κοιμόμαστε. Αυτά τα κύτταρα του δέρματος μπορεί να προσελκύσουν και να καταναλωθούν από μικροσκοπικά ακάρεα σκόνης. Τα ακάρεα και τα περιττώματα τους μπορούν να προκαλέσουν αλλεργίες, ακόμη και άσθμα.Οι κοριοί μπορεί επίσης να είναι ένας κίνδυνος. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σωστό και τακτικό πλύσιμο είναι το κλειδί για να διασφαλιστεί ότι τα μικρόβια δεν θα εξελιχθούν σε πραγματική απειλή για την υγεία. Αλλά πόσο συχνά πρέπει να αλλάζετε τα κλινοσκεπάσματα;

Δεδομένου ότι δεν μπορούμε να πλένουμε τα σεντόνια μας κάθε μέρα, ένα πράγμα που μπορείτε να κάνετε καθημερινά είναι να αερίζετε τα σεντόνια σας κάθε πρωί. 

Τα στρώματα μπορούν επίσης να αποτελέσουν μεγάλη πηγή βακτηρίων και μικροβίων λόγω της συσσώρευσης κυττάρων του δέρματος και τροφίμων με την πάροδο των ετών. Δεδομένου ότι είναι δύσκολο να πλένετε ένα στρώμα, χρησιμοποιώντας ένα κάλυμμα που πλένεται -κάθε δύο εβδομάδες- μπορείτε να μειώσετε τον αριθμό των μικροβίων που ζουν εκεί. Η ηλεκτρική σκούπα θα βοηθήσει επίσης στην απομάκρυνση των αλλεργιογόνων και της σκόνης. Αναποδογυρίστε το στρώμα σας συχνά.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης