Ζήσης Ψάλλας

Τα πολλά οφέλη που θα αποκτήσετε από την εκγύμναση με αντιστάσεις αρχίζουν από την απλή οικοδόμηση μυών που απαιτούνται για την πραγματοποίηση καθημερινών δραστηριοτήτων, κάτι που  μπορεί να καταπολεμήσει τον πόνο στη μέση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπάρχουν ορισμένοι μύες στη μέση, τους ώμους, τους αστραγάλους και τους γοφούς που είναι πραγματικά αδύναμοι. Συνήθως δεν πηγαίνουμε στο γυμναστήριο να γυμνάσουμε αυτούς τους μύες, αλλά αν είναι αδύναμοι, θα μπορούσαν να σας δημιουργήσουν εμπόδια στις απλές δουλειές.

Η ανάγκη για άσκηση με αντιστάσεις είναι μεγαλύτερη για τους ανθρώπους που κάνουν καθιστική ζωή, σύμφωνα με τον Kerry Mummery, κοσμήτορα της Σχολής Κινησιολογίας, Αθλητισμού και Αναψυχής του University of Alberta. Η έρευνα του Mummery έδειξε ότι ενώ η βλάβη που προκλήθηκε από την οστεοπόρωση δεν μπορούσε να αντιστραφεί, η προπόνηση με αντιστάσεις σταμάτησε την μείωση της οστικής πυκνότητας και ψυχικά οφέλη. «Επηρέασε την ιδέα που είχαν για τον εαυτό τους», δήλωσε ο Mummery. 

 Ο Mummery είπε ότι καθώς οι άνθρωποι γερνούν, τείνουν να δίνουν δυσανάλογη σημασία στην καρδιοαναπνευστική γυμναστική, όταν η εστίασή τους πρέπει να είναι στην διατήρηση της μυϊκής τους μάζας. Αυτό βοηθάει επίσης στο κάψιμο περισσότερων θερμίδων. Μισό κιλό μυών καίει περίπου 6 θερμίδες την ημέρα σε κατάσταση ηρεμίας, ενώ μισό κιλό λίπους καίει περίπου 2 θερμίδες την ημέρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, υπάρχουν ισχυρά στοιχεία που δείχνουν ότι η άσκηση οδηγεί σε καλύτερη μάθηση, καλύτερη μνήμη και σχηματισμό περισσότερων αιμοφόρων αγγείων στον εγκέφαλο.

Επειδή η άρση βαρών είναι μια έντονη δραστηριότητα κίνησης, περισσότερα συστήματα στον εγκέφαλο επηρεάζονται σε σύγκριση με την αερόβια άσκηση. Όσο περισσότερο κάνουμε βάρη, ειδικά όταν προσθέτουμε σταδιακά βάρος, τόσο περισσότερο πρέπει να χρησιμοποιούμε τους κινητικούς νευρώνες για να ωθήσουμε το επιπλέον βάρος.

Αν τώρα κάνετε τα πρώτα σας βήματα στις ασκήσεις με βάρη, αρχίστε βάζοντας το 50% του μέγιστου βάρους που μπορείτε να ανυψώσετε για 5-6 επαναλήψεις, στη συνέχει πάτε στο 75% και τέλος στο 100%. Κάντε 5-6 επαναλήψεις ανά σετ δύο-τρεις φορές την εβδομάδα. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης