Θάνος Ξυδόπουλος

Τα γεύματα που περιλαμβάνουν φρέσκο ​​αβοκάντο μπορούν να αυξήσουν την αίσθηση πληρότητας και να συμβάλουν στην απώλεια βάρους καθώς και στη μείωση της γλυκόζης και της ινσουλίνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μελέτη δείχνει ότι τα γεύματα που περιλαμβάνουν φρέσκο ​​αβοκάντο ως υποκατάστατο των επεξεργασμένων υδατανθράκων μπορούν να καταστείλουν σημαντικά την πείνα και να αυξήσουν την ικανοποίηση του γεύματος σε υπέρβαρους και παχύσαρκους ενήλικες.

Η έρευνα έγινε από το Illinois Institute of Technology και υποδεικνύει ότι τα γεύματα που περιλαμβάνουν φρέσκο ​​αβοκάντο ως υποκατάστατο επεξεργασμένων υδατανθράκων μπορούν να καταστείλουν την πείνα.

Η ερευνητική ομάδα αξιολόγησε τα φυσιολογικά αποτελέσματα της συμπερίληψης ολόκληρων και μισών φρέσκων αβοκάντο Hass στην πείνα, την πληρότητα και την ευχαρίστηση που ένιωσαν οι συμμετέχοντες στη μελέτη, σε διάστημα έξι ωρών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξιολογήθηκαν οι επιδράσεις σε 31 υπέρβαρους και παχύσαρκους ενήλικες σε μια τυχαιοποιημένη διασταυρούμενη κλινική δοκιμή.

Γλυκόζη και ινσουλίνη

Οι διατροφικές αλλαγές -προσθέτοντας υγιή λίπη και φυτικές ίνες σε μια τακτική καθημερινή διατροφή- έδειξαν επίσης ότι περιορίζουν τις “εξάρσεις” της ινσουλίνης και της γλυκόζης στο αίμα, μειώνοντας περαιτέρω τον κίνδυνο διαβήτη και καρδιαγγειακής νόσου.

«Για χρόνια, τα λίπη είχαν ενοχοποιηθεί ως κύρια αιτία της παχυσαρκίας και τώρα οι υδατάνθρακες εξετάζονται για το ρόλο τους στη ρύθμιση της όρεξης και τον έλεγχο του βάρους», δήλωσε ο Britt Burton-Freeman, διευθυντής του Κέντρου Διατροφής Έρευνα στο Illinois Tech.

Και πρόσθεσε:«Η κατανόηση της σχέσης μεταξύ της χημείας τροφίμων και των φυσιολογικών της επιδράσεων σε διάφορους πληθυσμούς μπορεί να αποκαλύψει ευκαιρίες για την αντιμετώπιση του ελέγχου της όρεξης και της μείωσης των επιπέδων παχυσαρκίας, κάνοντας ένα βήμα πιο κοντά στις εξατομικευμένες διατροφικές συστάσεις»..

Η έρευνα διαπίστωσε ότι τα γεύματα, συμπεριλαμβανομένου του αβοκάντο, όχι μόνο είχαν ως αποτέλεσμα τη σημαντική μείωση της πείνας και την αύξηση της ικανοποίησης των συμμετεχόντων, αλλά επίσης ότι μια εντερική ορμόνη που ονομάζεται PYY ήταν ένας σημαντικός αγγελιοφόρος των φυσιολογικών αντιδράσεων που παρατηρήθηκαν.

Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Nutrients.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης