Αποτελέσματα ερευνών που έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια αναφορικά με τις διατροφικές συνήθειες των παιδιών είναι ανησυχητικά. Η παιδική παχυσαρκία αποτελεί ένα τεράστιο πρόβλημα στις σύγχρονες δυτικές κοινωνίες, ενώ η έλλειψη βασικών, θρεπτικών συστατικών από το καθημερινό διατροφολόγιο των παιδιών, οδηγεί συχνά σε αρκετά προβλήματα υγείας.

Τα καλά νέα για τις μανούλες που ζουν στην Ελλάδα είναι πως σύμφωνα με τους ειδικούς, η μεσογειακή διατροφή παίζει κυρίαρχο ρόλο για έναν ισορροπημένο τρόπο ζωής και μπορεί να προσφέρει στα παιδιά όλα τα πολύτιμα συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός τους. Όμως πόσο καλή είναι η σχέση των παιδιών με τη μεσογειακή διατροφή;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα «μενού» πλούσιο σε φρούτα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς, προϊόντα ολικής άλεσης, ελαιόλαδο και ψάρι φαντάζει σίγουρα ιδανικό για κάθε παιδί. Και αυτό διότι, μεταξύ άλλων, η μεσογειακή διατροφή έχει σημαντικά οφέλη για τη σωστή ανάπτυξή τους, ενώ όπως έχει αποδειχθεί από έρευνες, τα παιδιά που ακολουθούν τη συγκεκριμένη διατροφή έχουν λιγότερες πιθανότητες να γίνουν παχύσαρκα.

Δυστυχώς όμως, υπάρχουν γύρω τους χιλιάδες πειρασμοί, από μία απλή σοκολάτα σε πολλά είδη junk food με αποτέλεσμα τα παιδιά να αρνούνται κατηγορηματικά καταναλώσουν πολλές από τις παραπάνω κατηγορίες τροφίμων. Έτσι οι διατροφικές συνήθειες των παιδιών αποκλίνουν σε πολλές περιπτώσεις από το μεσογειακό πρότυπο. Φυσικά, μην ξεχνάμε πως και ο  σύγχρονος τρόπος ζωής που κινείται σε απίστευτα γρήγορους ρυθμούς ωθεί συχνά μικρούς και μεγάλους στο «γρήγορο» -και αναμφίβολα όχι τόσο θρεπτικό- φαγητό! Βέβαια, αυτό είναι ένα άλλο θέμα που χρειάζεται περισσότερη ανάλυση.

Έλλειψη της βιταμίνης D

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε μία έρευνα, που είχε κυκλοφορήσει πέρυσι με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής, παρατηρείται σημαντική έλλειψη της βιταμίνης D στον ελληνικό πληθυσμό και ειδικότερα στα μικρά παιδιά. Το γεγονός αυτό θεωρείται από τους ειδικούς ένα… «μεσογειακό παράδοξο» και σίγουρα αξίζει την προσοχή κάθε μητέρας διότι η συγκεκριμένη βιταμίνη είναι απαραίτητη για τη σωστή ανάπτυξη των οστών και των δοντιών των παιδιών και μεταξύ άλλων, συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού τους συστήματος.

Τι μπορούμε να κάνουμε, λοιπόν, ώστε να βοηθήσουμε τα παιδιά να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα συστατικά που προσφέρει η μεσογειακή διατροφή; Μα φυσικά, να ξεκινήσουμε από τα βασικά, δηλαδή, εμπλουτίζοντας το καθημερινό, διατροφικό τους «μενού» με περισσότερα φρούτα, λαχανικά και όσπρια και φυσικά, με τρόφιμα που είναι «πλούσια» με την πολύτιμη βιταμίνη D3, όπως αβγά, συγκεκριμένα γαλακτοκομικά και λιπαρά ψάρια. Ένας θρεπτικός σύμμαχος σε αυτή την προσπάθεια είναι το ALTION Kids D3®. Δύο μόλις σταγόνες την ημέρα από αυτό το 100% φυσικό συμπλήρωμα διατροφής αρκούν για να καλυφθούν οι καθημερινές ανάγκες των νεογνών και των παιδιών σε βιταμίνη D!

Γιατί πρέπει να καλύπτονται οι καθημερινές ανάγκες;

Σε κάθε περίπτωση, είναι σημαντικό να είμαστε σίγουροι πως τα μικρά μας θα λαμβάνουν τις απαραίτητες βιταμίνες που χρειάζονται για τη σωστή τους ανάπτυξη και την υγεία των οστών τους. Και για να συμβεί αυτό, αξίζει να υιοθετήσουμε το μοντέλο της μεσογειακής διατροφής στο οικογενειακό τραπέζι και να στραφούμε στις κατάλληλες βιταμίνες.

Ας φροντίσουμε, λοιπόν, να τα βοηθήσουμε να υιοθετήσουν από τώρα τα κατάλληλα διατροφικά πρότυπα. Και σύμφωνα με την επιστημονική κοινότητα, δεν υπάρχει καλύτερη διατροφή από τη μεσογειακή!

*Τα Συμπληρώματα Διατροφής δεν υποκαθιστούν την ισορροπημένη διατροφή. Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό θεραπευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.

**Αρ. Γνωστ. : 63537/12-06-2018

Ο Αριθμός Γνωστοποίησης στον ΕΟΦ δεν επέχει θέση άδειας κυκλοφορίας από τον ΕΟΦ

***VI-90309-ALTION-8/2019

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης