Στην επίσημη ιστοσελίδα του αμερικανικού περιοδικού «Time» διαβάσαμε ότι, όπως δείχνουν οι έρευνες, οι επιδράσεις της ζάχαρης στην υγεία είναι τόσο σοβαρές, ώστε θα πρέπει να υπαχθεί και αυτή στις ελεγχόμενες ουσίες από την κυβέρνηση, μαζί με το αλκοόλ και τον καπνό και να φορολογηθεί με ειδικό φόρο κατανάλωσης, προκειμένου να μειωθεί η κατανάλωσή της παγκοσμίως.

Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσίευση στο «Journal Nature», η φράση «κενές θερμίδες» δεν θα πρέπει να αναφέρεται πουθενά διότι μόνον κενές δεν είναι οι θερμίδες που λαμβάνονται από αυτήν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, η ζάχαρη υπάρχει σε γενναιόδωρες ποσότητες στη διατροφή μας και την καταναλώνουμε ούτως ή άλλως μέσω τροφών που δεν πιστεύαμε ότι την περιέχουν. Αυτός ο απλός υδατάνθρακας βρίσκεται «κρυμμένος» ακόμη και σε τροφές που πιστεύαμε ότι είναι υγιεινές όπως: Σάλτσες με βάση την ντομάτα ενδέχεται να περιέχουν μέχρι 3-4 κουταλάκια ζάχαρη για κάθε μισό φλιτζάνι σάλτσας αλλά και ντρέσινγκ σαλάτας χωρίς λιπαρά περιέχουν 8 γραμμάρια ζάχαρης (2 κουτ. του γλυκού) ανά 2 κουταλιές της σούπας ντρέσινγκ και τα πολύσπορα δημητριακά, όσο υγιεινά και αν είναι, πολλές φορές περιέχουν πρόσθετα σάκχαρα.

Επιμέλεια: Μαργαρίτα Μπρίγκου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης