Το εμβόλιο της φυματίωσης είναι ένα από αυτά που πρέπει να χορηγούνται οπωσδήποτε στους μαθητές του Ηρακλείου και όχι μόνο, μιας και τα στελέχη της φυματίωσης είναι ιδιαίτερα ανθεκτικά και μια πιθανή προσβολή ενός ατόμου από αυτή, μπορεί να έχει οδυνηρές συνέπειες για τον ανθρώπινο οργανισμό.

«Υπάρχει φοβερή έλλειψη εδώ και δύο χρόνια του εμβολίου της φυματίωσης. Σε επικοινωνία που έχουμε με τα νοσοκομεία της πόλης, κατά καιρούς, μας λένε ότι εδώ και δύο χρόνια το φάρμακο αυτό παρουσιάζει έλλειψη», είχε αναφέρει παιδίατρος που μίλησε στο CretePlus.gr.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τις τραγικές ελλείψεις επισήμανε μιλώντας στην «Ν Κρήτη» ο υπεύθυνος παιδικών σταθμών του Δήμου Ηρακλείου κ. Γιώργος Βουρεξάκης. «Έχουμε ειδοποίηση από το Τμήμα εμβολιασμού του Βενιζέλειου νοσοκομείου, ότι υπάρχει μεγάλη έλλειψη» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ενώ ο γιατρός Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Κρήτης κ. Μανόλης Λουμπούνης είπε: «Για την επόμενη χρονιά δεν είμαι αισιόδοξος, διότι βλέπω πως ο ρυθμός αποστολής των εμβολίων αυτών είναι χειρότερος από πέρυσι. Έχει μείνει πίσω περίπου το 50% των παιδιών που θα έπρεπε να είχαν εμβολιαστεί και το αντιφυματικό ιατρείο του Βενιζελείου, δεν αναπληρώνει τις δόσεις».

Σημειώνεται ότι ίδια και χειρότερη είναι η κατάσταση στα δημοτικά σχολεία, όπου τουλάχιστον το 60% των μικρών μαθητών έχει μείνει ανεμβολίαστο. Και τη χρονιά που έρχεται το ποσοστό αυτό αναμένεται να είναι ακόμη μεγαλύτερο…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΠΗΓΗ: creteplus.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης