Το εμβόλιο των AstraZeneca/Οξφόρδης μπορεί να έχει αποτελεσματικότητα μέχρι και 80% όταν μεσολαβεί διάστημα τριών μηνών ανάμεσα στη χορήγηση της πρώτης και της δεύτερη δόσης, δήλωσε αξιωματούχος που συμμετείχε στη διαδικασία της έγκρισης του εμβολίου από τη βρετανική ρυθμιστική αρχή.

«Η αποτελεσματικότητα είναι υψηλή, μέχρι και 80%, όταν μεσολαβεί διάστημα τριών μηνών ανάμεσα στην πρώτη και τη δεύτερη δόση, για τον λόγο αυτόν κάναμε αυτή τη σύσταση» δήλωσε ο Μουνίρ Πιρμοχάμεντ, πρόεδρος της Ομάδας Εργασίας της Επιτροπής Ανθρωπίνων Φαρμάκων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Εξετάσαμε και το πρωτόκολλο της μισής δόσης, το οποίο πήρε μεγάλη δημοσιότητα, αλλά θεωρήσαμε ότι τα αποτελέσματά του δεν έχουν αποδειχθεί μέσω πλήρους ανάλυσης» δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην οποία παρουσιάστηκε η θετική γνωμοδότηση της βρετανικής ρυθμιστικής αρχής (MHRA).

Άλλος Βρετανός γιατρός και αρμόδιος για τoν Covid-19 στην Κοινή Επιτροπή Εμβολιασμού δήλωσε ότι μία δόση του εμβολίου των AstraZeneca/Οξφόρδης είναι κατά περίπου 70% αποτελεσματική 21 ημέρες μετά και πριν από τη χορήγηση της δεύτερης δόσης.

«Στα δεδομένα που μας δόθηκαν, και δεν είμαι βέβαιος ότι είναι δημοσιευμένα στο σύνολό τους, υπολογίστηκε η αποτελεσματικότητα ανάμεσα στην 22η ημέρα μετά την πρώτη δόση και την ημέρα χορήγησης της δεύτερης δόσης και το αποτέλεσμα είναι γύρω στο 70%» δήλωσε ο Γουέι Σεν Λιμ στην ίδια συνέντευξη Τύπου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης