Η νικοτίνη είναι η ουσία που προκαλεί τον μεγαλύτερο εθισμό στο κάπνισμα. Είναι καταστρεπτική για το συκώτι, τους πνεύμονες και τη καρδιά.

Η νικοτίνη και ο εθισμός σε αυτήν προκαλεί, επίσης, ζάλη και ναυτία καθώς και ανορεξία. Ο εθισμός που προκαλεί στους καπνιστές είναι ιδιαίτερα ισχυρός, καθώς μόνο το 20% των συστηματικά καπνιστών καταφέρνουν να κόψουν το κάπνισμα με την πρώτη προσπάθεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσοι καταφέρουν να κόψουν το κάπνισμα, ακόμη και μετά από τη διακοπή αυτής της καταστροφικής συνήθειας, η νικοτίνη παραμένει στον οργανισμό για χρόνια.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχουν κάποιες τροφές που μπορούν να… καθαρίσουν τον οργανισμό σας από τη νικοτίνη. Αυτές είναι:

Μπρόκολο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και Β5. Το κάπνισμα μειώνει τα επίπεδα της πρώτης και δημιουργείται η ανάγκη για πρόσληψης της. Καταναλώνοντας μπρόκολο βοηθάμε τον οργανισμό μας να αποβάλλει τη νικοτίνη.

Χυμός καρότου

Το καρότο έχει τις βιταμίνες Α, Β, C και Κ οι οποίες είναι ευεργετικές για το δέρμα αλλά απομακρύνουν και τη νικοτίνη.

Ακτινίδια

Περιέχουν τις βιταμίνες Α, C και Ε τις οποίες και αναπληρώνουν στον οργανισμό μας, αφού αυτές απομακρύνονται με το κάπνισμα.

Νερό

Με το κάπνισμα αφυδατώνουμε το σώμα μας και για αυτό πρέπει να πίνουμε πολύ νερό. Επιπλέον το νερό θα απομακρύνει από τον οργανισμό μας τις τοξίνες μέσω του δέρματός μας και για αυτό μας συστήνεται να πίνουμε τουλάχιστον 8-10 ποτήρια ημερισίως. Πολλοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι με τη κατανάλωση άφθονου νερού η νικοτίνη θα εξαλειφθεί από το σώμα μας.

Αυτές οι τροφές αλλά και το νερό αποτελούν μια λύση για να καθαρίσετε το σώμα σας. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε να παίρνουμε συμπληρώματα βιταμίνης C και να τρεφόμαστε με τροφές που την περιέχουν.

ΠΗΓΗ: athletes.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης