Πολλοί βουρτσίζουν τα δόντια τους συχνότερα από όσο χρειάζεται, ιδιαίτερα μετά από ένα πλούσιο γεύμα. Οι ειδικοί ωστόσο προειδοποιούν ότι το επιπλέον βούρτσισμα μπορεί να βλάπτει και όχι να ωφελεί τα δόντια.

Ειδικότερα εξηγούν ότι το βούρτσισμα μέσα σε μισή ώρα μετά την κατανάλωση ενός γεύματος ή μετά από ένα φλιτζάνι καφέ ή ένα αναψυκτικό μάλλον κάνει περισσότερο κακό παρά καλό στα δόντια μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το βούρτσισμα σε λάθος χρόνο, ιδιαίτερα μέσα σε είκοσι λεπτά από την κατανάλωση ενός γεύματος, μπορεί να οδηγήσει το οξύ που παράγεται στο στόμα μετά το γεύμα, βαθύτερα από την εξωτερική επιφάνεια των δοντιών, διαβρώνοντάς τα με ταχύτερο ρυθμό από ό,τι θα γινόταν χωρίς βούρτσισμα.

Σύμφωνα με τον Dr Howard R. Gamble, πρόεδρο της Ακαδημίας Γενικής Οδοντιατρικής «βουρτσίζοντας τα δόντια μας (αμέσως μετά το γεύμα ή το αναψυκτικό) πρακτικά σπρώχνουμε το οξύ βαθύτερα από τον εξωτερικό ιστό της αδαμαντίνης στον ιστό της οδοντίνης».

Ο ίδιος επισημαίνει ότι βάσει των διαθέσιμων στοιχείων, το βούρτσισμα μισή με μία ώρα μετά το γεύμα είναι ασφαλέστερο και συμβάλλει στην προστασία της οδοντίνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: vita.gr

Επιμέλεια: Δήμητρα Μπιλάλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης