Ένα εξαιρετικό φάρμακο και καλλυντικό το οποίο προέρχεται κατευθείαν από τη φύση!

Οι εκκρίσεις του σαλιγκαριού είναι ένα είδος βλέννας που έχει εξελιχθεί για να καλύπτει και να προστατεύει τα εξωτερικά μέρη του σώματός του σαλιγκαριού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράγεται από τους αδένες του ποδιού του σαλιγκαριού.

Περιέχει περίπου 91%-98% νερό, ανάλογα με το είδος, σε συνδυασμό με μικρή ποσότητα γλυκοπρωτεϊνών υψηλού μοριακού βάρους, γλυκόλικό οξύ, αλλαντοΐνη, κολλαγόνο, ελαστίνη, πληθώρα βιταμινών A, C & E και αντιμικροβιακά πεπτίδια.

Υπάρχουν οκτώ διαφορετικοί τύποι εκκριτικών αδένων. Τέσσερις από αυτούς τους διαφορετικούς τύπους βλέννας εκκρίνουν πρωτεΐνη, ασβέστιο, χρωστικές ουσίες και λιπίδια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Το σαλιγκάρι στην υπηρεσία της ομορφιάς

Τα σαλιγκάρια εμφανίστηκαν στη γη χιλιάδες χρόνια πριν. Κατά την διάρκεια της ¨Αρχαίας Ελληνιστικής Περιόδου¨ άνθρωποι όπως ο Ιπποκράτης, ο Ζέζος και μεταξύ άλλων ο Πλίνιος, χρησιμοποιούσαν το σαλιγκάρι για ιατρικούς σκοπούς. Θεράπευαν μεταξύ άλλων, τον κοκίτη, έλκη στομάχου κλπ. Ήταν ακόμη και το σύμβολο στα φαρμακεία τους.

Το 1980 η οικογένεια Bascunan από τη Χιλή είχε εκτροφείο σαλιγκαριών για εξαγωγή στην γαλλική αγορά τροφίμων. Οι εργάτες στο εκτροφείο παρατήρησαν πόσο γρήγορα θεραπεύονταν τα μικρά κοψίματα χωρίς μολύνσεις και ουλές και επίσης μια ασυνήθιστη απαλότητα στα χέρια τους. Ο κύριος Fernando Bascunan που ήταν ιατρός ενδιαφέρθηκε να βρει γιατί συνέβαινε αυτό.

Αυστηρές επιστημονικές μελέτες πάνω στην έκκριση του Χιλιανού σαλιγκαριού Helix Aspersa Muller¨ επιβεβαίωσαν ότι περιέχει έναν ασυνήθιστο συνδυασμό φυσικών ουσιών που έχουν αποδεδειγμένα ωφέλιμες ιδιότητες για το δέρμα του ανθρώπου.

Χρειάστηκαν δεκαπέντε χρόνια για την ανάπτυξη της έκκρισης του σαλιγκαριού σε μια θεραπευτική καλλυντική κρέμα. Η Elicina έχει κατοχυρωμένη πατέντα από τον World Organization of Patents στη Γενεύη. Η Elicina τοποθετήθηκε στην αγορά της νοτίου Αμερικής το 1995.
Σήμερα χιλιάδες σαλιγκαριών εκτρέφονται προσεκτικά και διατηρούνται σε συνθήκες παρόμοιες με το φυσικό τους περιβάλλον χωρίς να προκαλείται καμία βλάβη σε αυτά κατά τη συλλογή της έκκρισης τους.

Οι εκκρίσεις του σαλιγκαριού χρησιμοποιούνται συχνά στα καλλυντικά και μάλιστα από μεγάλες εταιρείες. Το σαλιγκάρι παράγει μια έκκριση πλούσια σε πρωτεΐνες υψηλού και χαμηλού μοριακού βάρους (γλυκοπρωτεΐνη, οι πρωτεογλυκάνες), αντιμικροβιακά πεπτίδια και μεταλλικά ιόντα, πεπτίδια, υαλουρονικό οξύ, κολλαγόνο, σημαντικές ποσότητες ψευδαργύρου, σιδήρου και μαγγανίου καθώς και αντιοξειδωτικά. Συνεπώς, έχει διπλή λειτουργία όταν εφαρμόζεται στο ανθρώπινο δέρμα: αφενός διεγείρει τον σχηματισμό κολλαγόνου, ελαστίνης και δερματικών συστατικών που απαλύνουν τα σημάδια της φωτογήρανσης και αφετέρου ελαχιστοποιεί τη ζημία η οποία προκαλείται από τις ελεύθερες ρίζες που ευθύνονται για την πρόωρη γήρανση του δέρματος.

Οι εκκρίσεις του σαλιγκαριού είναι αποδεδειγμένα ευεργετικές για το δέρμα, αφού βοηθούν στην προστασία του από βλάβες, λοιμώξεις, από την ξηρότητα και τις ακτίνες UV.

Η βλέννα του σαλιγκαριού είναι γνωστή για τις αντιγηραντικές της ιδιότητες: Καταπραΰνει το δέρμα, επισκευάζει τους κατεστραμμένους ιστούς και αποκαθιστά την ενυδάτωση. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία του ξηρού δέρματος, των ρυτίδων και των ραγάδων, της ακμής και της ροδόχρου ακμής, των εγκαυμάτων, των ουλών, του κοψίματος από ξυράφι και μερικών κονδυλωμάτων.

Χρησιμοποιείται ευρέως επίσης στην πλαστική χειρουργική για την γρήγορη και όμορφη επούλωση χειρουργικών τομών αλλά και από τα κέντρα εγκαυμάτων.

Η φυσική επιλογή για την ανάπλαση του δέρματος και για τη θεραπεία ουλών, εγκαυμάτων, τραυμάτων και κατακλίσεων ακούει στο όνομα «Elicina®». Πρόκειται για την αυθεντική θεραπευτική καλλυντική κρέμα που παράγεται από τις εκκρίσεις του σαλιγκαριού Helix Aspersa Muller και περιέχει τα πιο σημαντικά φυσικά συστατικά για την ανάπλαση και τη φροντίδα του δέρματος: αλλαντοΐνη, ελαστίνη, κολλαγόνο, γλυκολικό οξύ, πρωτεΐνες και βιταμίνες και φυσικά πεπτίδια με αντιβακτηριακές ιδιότητες στις οποίες οφείλεται η δυνατότητα εφαρμογής του προϊόντος σε ανοικτές βλάβες, χωρίς τον κίνδυνο επιμόλυνσης.

Η Elicina® είναι η μόνη που περιέχει 80% εκχύλισμα εκκρίσεων σαλιγκαριού και είναι η πρωτότυπη κρέμα που ανακαλύφθηκε και παρασκευάζεται από την οικογένεια Bascunan στη Χιλή!

Ένας ικανοποιητικός αριθμός κλινικών μελετών υποστηρίζει και επιβεβαιώνει την αναπλαστική της δράση.

Οι ιδιότητες της Elicina®

· Απολεπίζει τα κατεστραμμένα κύτταρα

· Εξαφανίζει σταδιακά τις αλλοιώσεις του δέρματος

· Μειώνει τις ουλές και απομακρύνει τις ατέλειες του δέρματος

· Δημιουργεί κατάλληλο περιβάλλον για την αναγέννηση του φυσιολογικού κολλαγόνου του δέρματος

· Θρέφει και προστατεύει το δέρμα από τις οξειδωτικές βλάβες των ελεύθερων ριζών

· Βελτιώνει την ελαστικότητα του δέρματος

· Αυξάνει την πυκνότητα του δέρματος και την ικανότητα κατακράτησης υγρασίας

Σε οξεία μετακτινική δερματίτιδα

Η Elicina® χρησιμοποιήθηκε σε οξεία μετακτινική δερματίτιδα σε ασθενείς που υποβλήθηκαν σε εξωτερική 3D Σύμμορφη Ακτινοθεραπεία σε σύγκριση με mometasone furoate / methylprednisolone. Αποδείχθηκε ότι η Elicina® ήταν αποτελεσματικότερη από την κορτιζόνη στη μείωση της οξείας
μετακτινικής δερματίτιδας (p<0.038).

Υγιές δέρμα χωρίς σημάδια!


Χρησιμοποιήστε την Elicina® δύο φορές την ημέρα σε:

– Ουλές – τραύματα
– Ουλές από ακμή
– Χειρουργικές τομές
– Εγκαύματα (ακόμα και σοβαρές περιπτώσεις)
– Άτονα έλκη
– Έλκη κατακλίσεων
– Σε κάθε τύπο λύσης συνέχειας του δέρματος.

Elicina®, η μόνη αυθεντική κρέμα από σαλιγκάρι

ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ από τη ΒΙΒΑΦΑΡΜ Α.Ε.
Πεντέλης 110, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 26
Τηλ.: 210 8034403 Fax: 210 8034495
www.vivapharm.gr email: info@vivapharm.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης