Η οικονομική ανέχεια φέρνει μαζί της πάντα κι άλλα δεινά, όπως είναι η κατάθλιψη και οι εθισμοί στο αλκοόλ, στα ναρκωτικά και στο κάπνισμα. Ειδικά στην κατανάλωση φθηνών αλκοολούχων ποτών, οι Έλληνες φαίνεται ότι βρισκόμαστε στην πρώτη θέση των κατοίκων της Ε.Ε.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΠΟΥ, υψηλά ποσοστά κατανάλωσης αλκοόλ παρουσιάζει η Ελλάδα σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη. Όπως δηλώνει μάλιστα ο αναπληρωτής καθηγητής Ψυχιατρικής – Ψυχιατροδικαστικής, της Β’ Ψυχιατρικής Κλινικής, στο νοσοκομείο «Αττικόν» Αθανάσιος Δουζένης, στο Πρακτορείο Fm, με αφορμή την ημερίδα «Εμπειρία Δύναμη Ελπίδα» που διοργανώνουν οι ΑΑ την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, «κάθε Έλληνας καταναλώνει 10,3 λίτρα αλκοόλης τον χρόνο, που είναι μία πολύ μεγάλη ποσότητα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τακτική χρήση αλκοόλ κάνει το μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού στη χώρα μας… «Ένα περίπου 40% κάνει χρήση αλκοόλ πολύ τακτικά, απόλυτη εξάρτηση έχει περίπου ένα 10%, ενώ ένα πολύ μικρό ποσοστό απέχει πλήρως. Όμως, η προβληματική χρήση δεν είναι υποχρεωτικά η εξάρτηση, αλλά η χρήση που δημιουργεί προβλήματα στον άνθρωπο» σημειώνει ο καθηγητής Ψυχιατρικής.

Περισσότερα στο govastileto.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης