Είναι ήδη γνωστό πως η φύση πάντα μας φρόντιζε και πως θα συνεχίσει να μας φροντίζει. Και αυτό γιατί εμείς οι άνθρωποι αποτελούμε μέρος της. Για την φροντίδα των «παιδιών» της, μας προσφέρει απλόχερα τα συστατικά της ώστε να προάγουμε την υγεία μας και να προλάβουμε δυσάρεστα προβλήματα, που πιθανόν να κλονίσουν την υγεία μας. Προφανώς, η φύση δεν θα παρέλειπε να μας «δώσει» συστατικά, τα οποία βοηθούν στη σωστή λειτουργία της κύριας μηχανής του οργανισμού, που είναι η καρδιά. Παρακάτω σου παραθέτουμε 4 συστατικά της φύσης, τα οποία αποδεδειγμένα είναι ευεργετικά για την καρδιά.

Μαγιά Κόκκινου Ρυζιού

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το κόκκινο ρύζι έχει ένα έντονο κοκκινωπό-μωβ χρώμα, το οποίο απέκτησε μετά από καλλιέργεια με τον ζωντανό μικροοργανισμό Monascus purpureus. Ήδη από το 800 π.Χ. αποτελούσε προετοιμασία παραδοσιακού φαγητού με ευεργετικές ιδιότητες για την καρδιά. Και αυτό γιατί, το εκχύλισμα της μαγιάς κόκκινου ρυζιού αποδίδει την ουσία, Μονακολίνη Κ, η οποία έχει παρόμοια χημική δομή με τις στατίνες, Φαρμακευτικές ουσίες που χορηγούνται σε υψηλά επίπεδα LDL-χοληστερόλης. Η Μονακολίνη Κ δρα με τον ίδιο μηχανισμό με τις στατίνες, διατηρώντας τα επίπεδα της χοληστερόλης στο αίμα, χωρίς να συνοδεύεται από ανεπιθύμητες παρενέργειες, όπως έντονη κόπωση ή και μυοπάθειες.

Ωμεγα-3 λιπαρά οξέα

Πλέον είναι σε όλους γνωστό πως τα ωμεγα-3 λιπαρά οξέα βοηθούν τον οργανισμό σε πολλές λειτουργίες του. Από την εγκεφαλική λειτουργία και την υγεία της όρασης μέχρι και τη φυσιολογική λειτουργία της καρδιάς. Τα ωμεγα-3 λιπαρά οξέα μπορούμε να τα βρούμε σε αρκετές τροφές, κυρίως στα λιπαρά ψάρια όπως σαρδέλα, σολομό, σκουμπρί αλλά και σε φυτικά έλαια όπως έλαιο λιναρόσπορου. Τα ωμεγα-3 λιπαρά οξέα συμβάλλουν στη διατήρηση των φυσιολογικών επιπέδων των τριγλυκεριδίων, με αποτέλεσμα να μην επικάθονται στα αιμοφόρα αγγεία μειώνοντας έτσι την αθηρωματική πλάκα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ρεσβερατρόλη

Όλοι λίγο πολύ γνωρίζουμε για το «κόκκινο» συστατικό Ρεσβερατρόλη. Και είναι κόκκινο διότι υπάρχει στο κόκκινο σταφύλι. Πιθανόν να γνωρίζεις για το «Γαλλικό παράδοξο». Αυτό το φαινόμενο είναι το γεγονός ότι η κατανάλωση κόκκινου κρασιού από τους Γάλλους είναι σε υψηλά επίπεδα, ενώ ταυτόχρονα έχουν το μικρότερο ποσοστό θνησιμότητας από καρδιαγγειακά νοσήματα στην Ευρώπη. Βέβαια να τονίσουμε πως ακόμα δεν έχει γίνει αντιληπτός ο μηχανισμός αυτός, παρόλα αυτά είναι ένα γεγονός που παρατηρείται.

Συνένζυμο Q10

Το συνένζυμο Q10 είναι μια ένωση που παράγεται από το σώμα και αποθηκεύεται στα μιτοχόνδρια των κυττάρων. Τα μιτοχόνδρια είναι υπεύθυνα για την παραγωγή ενέργειας. Επίσης, προστατεύουν τα κύτταρα από την οξειδωτική βλάβη, δηλαδή από τις ελεύθερες ρίζες λόγω της αντιοξειδωτικής του δράσης. Μπορείς να λαμβάνεις το συνένζυμο Q10 στο κόκκινο κρέας, στα λιπαρά ψάρια, στις φακές, στα πορτοκάλια, στις φράουλες ακόμα και στα φιστίκια. Για άλλη μία φορά η φύση μας παρέχει πλουσιοπάροχα τα συστατικά που μας είναι απαραίτητα για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού μας.

Βέβαια, τα 4 αυτά συστατικά μπορείς να τα βρεις και στο ALTION Omega, το κλινικά μελετημένο συμπλήρωμα διατροφής, το οποίο λειτουργεί σαν ασπίδα προστασίας της καρδιάς.

Με μία κάψουλα την ημέρα μπορείς να λαμβάνεις ταυτόχρονα και τα 4 αυτά συστατικά στη συνιστώμενη ποσότητα καθώς και άλλα συστατικά όπως βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Συγκεκριμένα οι βιταμίνες Β12, Β6 και φολικό οξύ βοηθούν στη διατήρηση των επιπέδων ομοκυστεΐνης, η οποία σε υψηλή ποσότητα επικάθεται στα αιμοφόρα αγγεία και αποτελεί παράγοντα επικινδυνότητας εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης