Νέα εργαστηριακή μελέτη δείχνει ότι τα καρύδια πιθανόν να έχουν ευεργετική επίδραση στην υγεία του εγκεφάλου.

Συγκεκριμένα, η έρευνα, που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Alzheimer’s Disease, δείχνει ότι η κατανάλωση καρυδιών ενδεχομένως να σχετίζεται με μείωση του κινδύνου εμφάνισης Αλτσχάιμερ, καθώς και με την καθυστέρηση της έναρξης και της εξέλιξης της νόσου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε σε ποντίκια κι έδειξε σημαντική βελτίωση στην ικανότητα μάθησης, τη μνήμη, τη μείωση του άγχους και στην ανάπτυξη των κινητικών δεξιοτήτων έπειτα από κατανάλωση δίαιτας εμπλουτισμένης σε καρύδια.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η υψηλή περιεκτικότητα των καρυδιών τόσο σε αντιοξειδωτικά συστατικά όσο και σε α-λινολενικό οξύ ενδεχομένως να συμβάλλει στην προστασία του εγκεφάλου από την εκφυλιστική διαδικασία που παρατηρείται συνήθως στη συγκεκριμένη νόσο, όπου η φλεγμονή και το οξειδωτικό στρες κυριαρχούν.

Επιπλέον, οι ειδικοί αναφέρουν πως η παρούσα μελέτη επιβεβαιώνει προηγούμενα ερευνητικά δεδομένα που έχουν συσχετίσει την κατανάλωση καρυδιών με τη γνωσιακή λειτουργία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: neadiatrofis.gr
Χ.Λ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης