Η ιατρική επίσκεψη στο σπίτι των ασθενών αναγνωρίζεται από την παγκόσμια ιατρική κοινότητα ως το φιλικότερο μοντέλο πρωτοβάθμιας περίθαλψης, ιδιαίτερα για τους ηλικιωμένους. Οι ασθενείς μπορούν να αποφύγουν τις άσκοπες και δαπανηρές εισαγωγές στα νοσοκομεία ή τη μεγάλη αναμονή στα εξωτερικά ιατρεία προκειμένου να εξεταστούν. Μελέτη των SOS ΙΑΤΡΩΝ έδειξε ότι εννέα στα δέκα περιστατικά μπορούν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά στο σπίτι και δε χρειάζεται οι ασθενείς να μετακινηθούν άσκοπα και να ταλαιπωρηθούν αναζητώντας ιατρική βοήθεια σε νοσοκομεία.

Τα παραπάνω δήλωσε ο πρόεδρος των SOS ΙΑΤΡΩΝ και Παθολόγος Γιώργος Θεοχάρης, σε συνέντευξη τύπου με θέμα «25 Χρόνια SOS ΙΑΤΡΟΙ, ένα εξελισσόμενο μοντέλο της Ιατρικής κατ’ οίκον, με διεθνή απήχηση» που πραγματοποιήθηκε σήμερα, στις 22 Ιανουαρίου 2019, στην Αθήνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

25 χρόνια πριν, στην Αθήνα, ήταν δύσκολο να βρει κανείς ιατρό για κατ’ οίκον επίσκεψη, να υποβληθεί σε εργαστηριακές εξετάσεις στο σπίτι, να κάνει ακτινογραφία ή να έχει κατ΄ οίκον νοσηλεία.

25 χρόνια μετά όλα αυτά γίνονται εύκολα, γρήγορα και αξιόπιστα 24 ώρες το 24ωρο, 365 μέρες τον χρόνο, από ιατρούς 20 ειδικοτήτων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και σύντομα σε όλη την Ελλάδα.

Στους SOS ΙΑΤΡΟΥΣ οι πράξεις γίνονται από ειδικούς καρδιολόγους, πνευμονολόγους, παιδιάτρους, δερματολόγους κ.ά. σε αντίθεση με άλλες χώρες της Ευρώπης, όπου επισκέψεις στο σπίτι πραγματοποιούν μόνο οι γενικοί ιατροί. «25 χρόνια προσφέρουμε εξειδικευμένη και εξατομικευμένη ιατρική φροντίδα κατ’ οίκον. Έχουμε πραγματοποιήσει πάνω από 700.000 επισκέψεις σε σπίτια ασθενών, ενώ μέσω της τηλεφωνικής γραμμής SOS 1016 έχουμε προσφέρει δωρεάν ιατρικές συμβουλές σε τρία εκατομμύρια πολίτες, έχοντας αλλάξει το τοπίο της παροχής ιατρικών υπηρεσιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δράση μας περιγράφεται και αξιολογείται επιστημονικά (σχετικό άρθρο δημοσιεύθηκε το 2018 στο επιστημονικό περιοδικό BMC), αποτελώντας ένα μοναδικό μοντέλο άσκησης της εξωνοσοκομειακής εξειδικευμένης επείγουσας ιατρικής», τόνισε ο κ. Θεοχάρης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης