Από 20 Μαΐου θα τεθεί σε εφαρμογή, και στη χώρα μας,  η οδηγία για την σήμανση στα πακέτα τσιγάρων και στις συσκευασίες καπνού, με σοκαριστικές εικόνες και μηνύματα.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υγείας και ασφάλειας των τροφίμων, από τον Μάιο του 2005, ενέκρινε μια βιβλιοθήκη 42 έγχρωμων φωτογραφιών και άλλες εικόνες για κάθε μία από τις συμπληρωματικές προειδοποιήσεις για την υγεία. Ενώ οι τρέχουσες προειδοποιήσεις με κείμενο ήταν μια επιτυχία, τώρα είναι σημαντικό να ενισχυθεί με μηνύματα και γραφικά, σύμφωνα με την Επιτροπή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με τον τρόπο αυτό, τα κράτη μέλη μπορούν να επιλέξουν τις εικόνες που ταιριάζουν καλύτερα με τον πληθυσμό τους. Στοιχεία από τις χώρες όπου έχουν ήδη εισαχθεί εικονογραφικές προειδοποιήσεις δείχνουν ότι οι εικόνες έχουν μεγαλύτερο αντίκτυπο από ό,τι οι προειδοποιήσεις μόνο με κείμενο.  

Η οδηγία για τα προϊόντα καπνού (2001/37 / ΕΚ) εισήγαγε νέα μηνύματα για την υγεία που πρέπει να τεθούν για τα προϊόντα καπνού και αύξησε δραματικά το μέγεθος των προειδοποιήσεων.
  
Δύο γενικές προειδοποιήσεις – «Το κάπνισμα σκοτώνει» και «Το κάπνισμα σας και τους άλλους βλάπτει σοβαρά γύρω σου»– και 14 πρόσθετες προειδοποιήσεις, που πρέπει να τοποθετηθούν στο μπροστινό και στο πίσω μέρος κάθε συσκευασίας.

Πατήστε εδώ για να δείτε όλες τις φωτογραφίες
  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης