Φωτορεπορτάζ: Νίκος Χριστοφάκης
Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα μέτρα του Μνημονίου βλάπτουν σοβαρά την Υγεία.

Ασθενείς και ασφαλισμένοι νιώθουν αβοήθητοι, οι εργαζόμενοι απογοητευμένοι. Το αρμόδιο υπουργείο κωφεύει…

Υπό αυτές τις συνθήκες, οι υπάλληλοι στο ΕΚΑΒ προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας, μετά την άκαρπη συνάντηση που είχαν με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη αναφορικά με τα αιτήματά τους, τα οποία αφορούν τόσο σε θεσμικά θέματα όσο και στην καταβολή δεδουλευμένων υπερωριών και εκτός έδρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εργαζόμενοι στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας αναφέρουν ότι δεν έχουν πληρωθεί εκτός έδρας, νυχτερινά και αργίες από πέρυσι τον Δεκέμβριο.

Επικοινωνήσαμε με τον πρόεδρο των εργαζομένων, ο οποίος τόνισε ότι, πέραν των απλήρωτων δεδουλευμένων, οι συνάδελφοί του αγωνιούν καθημερινά για την καλύτερη δυνατή παροχή υπηρεσιών στον απλό πολίτη, χωρίς ωστόσο να τους παρέχονται όλα τα εφόδια. «Αυτήν τη στιγμή 55 ασθενοφόρα το πρωί και 30 το βράδυ καλύπτουν τις ανάγκες του λεκανοπεδίου της Αττικής. Υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να κυκλοφορούν στους δρόμους πάνω από 150 οχήματα. Σκεφτείτε ότι στην Κω υπάρχει… μισό ασθενοφόρο. Προβλήματα αντιμετωπίζουν καθημερινά συνάδελφοί μας σε όλη την Ελλάδα. Λόγω του μνημονίου έκοψαν και το κονδύλι για τις στολές μας».

Αν αναλογιστεί κάποιος ότι στην πλειονότητά τους τα ασθενοφόρα (εκ των οποίων τα περισσότερα αποκτήθηκαν το 2003) έχουν καταγράψει στο ταχύμετρο από 600.000 έως και… 1.000.000 χλμ., τότε η κατάσταση αποδεικνύεται ακόμη πιο τραγική.

Ακούστε τις δηλώσεις του προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων του ΕΚΑΒ Μαθιόπουλου Γεώργιου στο zougla.gr:

Παροπλισμένα τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στον Χολαργό

Η διοίκηση του ΕΚΑΒ απαγόρευσε στα τηλεοπτικά συνεργεία να μεταδίδουν εικόνες από τον χώρο στάθμευσης των ασθενοφόρων. Το zougla.gr κατέγραψε την ωμή πραγματικότητα: εικόνες διάλυσης πίσω από το νοσοκομείο «Γεννηματάς» στον Χολαργό.

Το μεσημέρι της Τετάρτης ήρθαμε αντιμέτωποι με ένα νεκροταφείο ασθενοφόρων, όπου βρίσκονται περισσότερα από 20 παροπλισμένα οχήματα, λόγω έλλειψης ανταλλακτικών.

Όπως φαίνεται και στις παρακάτω φωτογραφίες, τα ασθενοφόρα έχουν από σκασμένα λάστιχα και σπασμένα φανάρια μέχρι βλάβες στον κινητήρα…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης