Το ροδάκινο ήρθε στην Ευρώπη πιθανότατα από την Κίνα περίπου το 100 μ.Χ. και γρήγορα κατέκτησε όλο τον κόσμο, καθώς η ροδακινιά είναι το πιο δημοφιλές οπωροφόρο δέντρο για καλλιέργεια μετά τη μηλιά.

Το εν λόγω φρούτο συμβολίζει τη γονιμότητα και θεωρείται ιδανικό για δίαιτα, καθώς αποτελείται κατά 89% από νερό. Επιπλέον, το ροδάκινο είναι ένα φρούτο-θησαυρός για τον οργανισμό. Περιέχει σύμπλεγμα βιταμινών κυρίως C και Ε που δρουν προστατευτικά για το γαστρεντερικό, ενισχύει το ανοσοποιητικό, είναι καλό διουρητικό και υπακτικό. Παράλληλα, περιέχει πρωτεΐνες, αντιοξειδωτικά, φυτικές ίνες, φώσφορο, βιοτίνη, σίδηρο και ασβέστιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γενικότερα, το ροδάκινο:

– μειώνει την LDL-χοληστερόλη

– δρα ως ηρεμιστικό και αγχολυτικό. Χάρη στην περιεκτικότητά του σε ιχνοστοιχεία, μέταλλα και βιταμίνες, είναι ιδανικό για όσους υποφέρουν από άγχος, υπερένταση και νιώθουν κόπωση

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– έχει αντιγηραντικές ιδιότητες και είναι πολύτιμο για την υγεία και την ομορφιά του δέρματος

– είναι ιδανικό για όσους βρίσκονται σε δίαιτα, καθώς προσφέρει λίγες θερμίδες (μόλις 40 στα 100γρ.), καθόλου λίπος και μεγάλη ποσότητα βιταμινών.

Στην αγορά θα βρείτε πολλές ποικιλίες ροδάκινων, όπως οι γιαρμάδες, τα νεκταρίνια, τα λευκόσαρκα ροδάκινα κ.ά.

Τα ροδάκινα συλλέγονται από τον Ιούνιο μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου. Ο καλύτερος τρόπος είναι να καταναλώνονται φρέσκα, μπορούν όμως να γίνουν εξίσου γευστικές μαρμελάδες, κομπόστα ή λικέρ.

Πηγή:  healthpress.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης