«Η συχνότητα εμφάνισης του καρκίνου του μαστού θα έχει αυξηθεί πάρα πολύ σε μία 10ετία. Κι αυτό λόγω του άγχους μέσα στο οποίο ζει η Ελληνίδα μάνα εξαιτίας των καταστάσεων που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η δρ Λυδία Ιωαννίδου – Μουζάκα, επικ. καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής Παν/μίου Αθηνών, γυναικολόγος-χειρουργός, μαστολόγος-ογκολόγος και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας.

Καθώς ο Οκτώβριος είναι παγκοσμίως ο μήνας για την καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού, η πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας εύχεται σε όλες τις γυναίκες να είναι γερές: «Τις χρειάζεται η κοινωνία, αλλά είναι πολύτιμες και για το σπίτι τους. Γι’ αυτό θα πρέπει να προσέχουν τον εαυτό τους. Να μην τον βάζουν σε τελευταία μοίρα και να εξετάζονται κάθε χρόνο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η Ελληνίδα δεν πρέπει να φοβάται τον γιατρό και τις εξετάσεις» σημειώνει η κα Ιωαννίδου -Μουζάκα. «Θα πρέπει να έχει στο μυαλό της ότι, αν πηγαίνει μία φορά τον χρόνο στον γιατρό, δεν θα έχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα. Ακόμα κι εάν διαγνωστεί καρκίνος. Το τι θα κάνει είναι θέμα ηλικίας και κληρονομικού ιστορικού. Ο μαστολόγος θα την καθοδηγήσει» προσθέτει.

Αναφερόμενη στους παράγοντες που συμβάλλουν στην καλύτερη υγεία της γυναίκας τονίζει: «Το πρώτο που πρέπει να κάνει είναι να μη στενοχωριέται. Η στεναχώρια κάνει πολύ κακό στον μαστό. Το δεύτερο είναι να γεννά τα παιδιά της όσο πιο νωρίς μπορεί. Να μην παίρνει ορμόνες, να τρώει υγιεινά, να αποφεύγει τα λίπη, το αλκοόλ και να αθλείται».

Διαβάστε επίσης: «O καρκίνος του μαστού δεν είναι ανίκητος»-Πέντε γιατροί μιλούν στο zougla.gr
Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2015, 12:14

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης