ΠΙΣ:«Η ιλαρά συνέπεια του αντιεμβολιαστικού κινήματος»

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου 2017, 13:07
ΠΙΣ:«Η ιλαρά συνέπεια του αντιεμβολιαστικού κινήματος»
Προειδοποίηση για την εκ νέου έξαρση της ιλαράς, απευθύνει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, επισημαίνοντας ότι «οι συνέπειες του αντιεμβολιαστικού κινήματος, τα πλοκάμια του οποίου έχουν φθάσει μέχρι την Ελλάδα, έκαναν την εμφάνισή τους».

Η ιλαρά ουσιαστικά είναι μία νόσος «ξεχασμένη» για πολλά χρόνια και επικίνδυνη για βρέφη και ενήλικες, λόγω των επιπλοκών που μπορεί να παρουσιάσει. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, η ιλαρά φαίνεται να έχει παρουσιάση εκ νέου έξαρση στη χώρα μας.

Ο ΠΙΣ ζητά από το ΚΕΕΛΠΝΟ και τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας να εντείνουν τις προσπάθειες ενημέρωσης του πληθυσμού για τον εμβολιασμό, προκειμένου να μην εξαπλωθεί η νόσος. Παράλληλα, ο ΠΙΣ προγραμματίζει ενέργειες προκειμένου το αντιεμβολιαστικό κίνημα, το οποίο έχει πάρει διαστάσεις και στην Ελλάδα, να υποχωρήσει.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ενώ κατά τα προηγούμενα έτη στην Ελλάδα καταγραφόταν πολύ μικρός αριθμός σποραδικών περιστατικών ιλαράς (περίπου ένα κρούσμα ετησίως την τελευταία 3ετία), κατά το τελευταίο 4μηνο και μέχρι τις 3 Σεπτεμβρίου 2017 έχουν καταγραφεί 100 περιστατικά.

Ως εκ τούτου, ο κίνδυνος επέκτασης της νόσου και στη χώρα μας, μετά τη Βρετανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, τη Ρουμανία, όπου έχουν εκδηλωθεί σοβαρές επιδημικές εξάρσεις ιλαράς, είναι υπαρκτός.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου 2017, 13:07