Κάτι τόσο απλό όπως το περπάτημα μπορεί να αποτελέσει ένα πρώτης τάξης εργαλείο για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης, όπως αποφάνθηκαν επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο Stirling της Σκωτίας. Η έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Mental Health and Physical Activity» επισημαίνει ότι το περπάτημα έχει «τεράστιο αντίκτυπο» στην κατάθλιψη.

Οι έρευνες θα συνεχιστούν για να καταδείξουν λεπτομέρειες όπως η διάρκεια και η ταχύτητα του περπατήματος που ενδείκνυται να ακολουθούν όσοι πάσχουν από κατάθλιψη, ακόμη και ελαφριάς μορφής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πώς ακριβώς βοηθάει το περπάτημα σε πνευματικές ασθένειες είναι ακόμη ασαφές, αλλά οι επιστήμονες εικάζουν ότι αυτό συμβαίνει καθώς το περπάτημα μας βοηθάει να μην σκεφτόμαστε τα προβλήματα μας και παράλληλα κατά τη διάρκεια του εκκρίνονται από το σώμα μας κάποιες ορμόνες που μας επηρεάζουν ώστε να νιώθουμε καλά.

Οι επιστήμονες προτείνουν επίσης το περπάτημα και οι ασκήσεις να γίνονται με παρέα, καθώς η ενίσχυση των κοινωνικών μας επαφων και η επικοινωνία με τους άλλους ανθρώπους βοηθούν επίσης στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης…

Επιμέλεια: Σωτήρης Σκουλούδης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης