Πώς ακούγεται σε μια χώρα, όπως η Ελλάδα, που σε πολλούς αρέσουν τα τηγανητά και τα συσκευασμένα τρόφιμα, ότι θα πρέπει να εξαλειφθούν τα βιομηχανικής παραγωγής τρανς λιπαρά μέχρι το 2023;

Σίγουρα με μεγάλο ενδιαφέρον -λένε οι επιστήμονες – γιατί τα τρανς λιπαρά κρύβονται σχεδόν παντού, στα περισσότερα συσκευασμένα τρόφιμα, αρτοσκευάσματα κ.ά. Επίσης, μπορούν να παραχθούν στο σπίτι μας με κακή χρήση των τροφών και κυρίως των ελαίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
«Αν προσέξουμε στις ετικέτες γράφει συνήθως τρανς ή υδρογονωμένο λίπος. Όμως, μετατρέπουμε ακόμα και ένα καλό λίπος μαγειρέματος σε τρανς, αν το υπερ-θερμάνουμε, γι’ αυτό καλό είναι να μην τσιγαρίζουμε και να τηγανίζουμε, αλλά να προσθέτουμε το λάδι στο τέλος του φαγητού» επισημαίνει η κλινική διαιτολόγος Α. Φιλίππου, εξηγώντας ότι «στην αρχή όλοι υπέθεταν ότι τα υδρογονωμένα λίπη είναι μια υγιεινή επιλογή, γι’ αυτό μπήκαν πολύ επιθετικά στη βιομηχανία τροφίμων.
Περισσότερα στο govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης