Η διοίκηση της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας με εισήγηση του προέδρου της Ανδρέα Παπαντωνίου, αποφάσισε ομόφωνα την βράβευση του Προέδρου της DEMO ABEE, στο πλαίσιο του 74ου Εθνικού της Συνεδρίου, από τις 15 έως τις 18 Νοεμβρίου 2018.

Το βράδυ του Σαββάτου, 17/11 στη Νέα Υόρκη, η Παναρκαδική Ομοσπονδία Αμερικής, σε μια βραδιά γεμάτη συγκίνηση όπου έλαβε χώρα το επίσημο δείπνο του συνεδρίου της βράβευσε την επιχειρηματικότητα, τη δημιουργία, την επένδυση, την καινοτομία, την Ελλάδα που παράγει, το Αρκαδικό DNA, στο πρόσωπο του ιδρυτή και προέδρου της Demo ΑΒΕΕ Σταύρου Δέμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Σταύρος Δέμος, βαθιά συγκινημένος απευθύνθηκε σε ένα κοινό 500 ατόμων, σπουδαίων επιχειρηματιών του αρκαδικού τόπου, το οποίο άκουσε τα λόγια ψυχής του συντοπίτη τους. Στην ομιλία του, ο κ. Δέμος, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Αισθάνομαι ιδιαιτέρα τιμή και χαρά για την πρόσκλησή σας αυτή να με τιμήσετε ως Αρκά στο Συνέδριό σας. Κατακλύζομαι από συναισθήματα συγκίνησης αλλά και ευγνωμοσύνης καθώς η μεγαλύτερη Παναρκαδική Ομοσπονδία μας, η ΠΟΕ Αμερικής μου απονέμει την τιμητική αυτή διάκριση. Από τη θέση που βρίσκομαι αυτή τη στιγμή, δεν θα αναφερθώ στην επιχειρηματική μου δραστηριότητα και στην προσωπική μου καταξίωση. Για εμένα, σχηματίσατε μια εικόνα από το σύντομο βιογραφικό μου, που ακούσατε. Απλά ήθελα να τονίσω, πως απ’ όλες τις τόσες τιμητικές βραβεύσεις, που μου έγιναν κατά καιρούς, θεωρώ το δικό σας βραβείο, ως το πιο σημαντικό, αφού αυτό προέρχεται από Αρκάδες που ζουν και μεγαλουργούν σε αυτή τη μεγάλη φίλη χώρα που λέγεται Αμερική. Στο ταξίδι της ζωής μου χρειάστηκε μεγάλη ψυχική δύναμη και ισχυρή πίστη, η οποία με τη βοήθεια του Θεού μας, μου χάρισε ακατάβλητη θέληση, αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση, όπως λίγο πολύ χαρίζει και σε κάθε Αρκά».

Συνεχίζοντας ο κ. Δέμος αναφέρθηκε στο “αρκαδικό DNA” και τη μεγαλουργία των συμπατριωτών του στις ΗΠΑ, λέγοντας: «Όλοι οι Αρκάδες έχουμε το ίδιο DNA με το οποίο μας προίκισε η άγονη μητέρα μας γη. Το DNA της εργατικότητας, της νοημοσύνης, της δημιουργικότητας, της φιλοδοξίας και τόσων άλλων αρετών. Αυτό ήταν, που μας ώθησε και μας ωθεί, να ανέβουμε όσο πιο ψηλά ο καθένας μπορεί, είτε στον εμπορικό είτε στον επιστημονικό τομέα. Οι Αρκάδες ήρθαν στη χώρα αυτή και μεγαλούργησαν με ό,τι ο καθένας ασχολήθηκε. Διέπονται από σεβασμό προς την οικογένειά τους και με φιλοδοξία για την πρόοδο των παιδιών τους. Γι’ αυτό και παρατηρούμε μεγιστάνες του πλούτου, αξιοθαύμαστους και σεβαστούς επιστήμονες να είναι τέκνα σήμερα, Αρκάδων μεταναστών. Κατέχουν ανώτερες και ανώτατες θέσεις. Στην καρδιά τους όμως, χτυπάει η Ελλάδα. Η πατρίδα των γονέων τους».

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Δέμος είπε: «Συμπατριώτες μου Αρκάδες! Η Ελλάδα στην οποία συμπαραστέκεστε σε κάθε δύσκολη στιγμή, σας ευχαριστεί και σας συγχαίρει για κάθε σωτήρια πράξη προς αυτή. Πρέπει όλοι να είμαστε ευγνώμονες που είμαστε Έλληνες.
Μια τελευταία λέξη ακόμα. Το έργο αυτό της ζωής μου, οφείλεται και στηρίζεται στη συνεχή συμπαράσταση της συζύγου μου Δήμητρας Δέμου και των παιδιών μου Στέλλας, Ιωάννας και Δημήτρη, οι οποίοι έχουν γαλουχηθεί και εμπνευστεί με τις αρχές και τα αρκαδικά ιδεώδη, και σπούδασαν και οι τρεις, σε Πανεπιστήμια της Αμερικής. Εκ μέρους όλων των εν Ελλάδι Αρκάδων, σας εκφράζω την ευγνωμοσύνη τους και τις ευχαριστίες τους». Ακολούθησαν χειροκροτήματα και επευφημίες ενώ βαθιά συγκίνηση κατέκλυσε τους συνδαιτυμόνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Να σημειωθεί ότι το Βραβείο και το Χρυσό μετάλλιο ” ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ ” το οποίο απονεμήθηκε στον κ. Σταύρο Δέμο, φιλοτέχνησε ο Αρκάς καλλιτέχνης, Δημήτρης Ταλαγάνης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης