Τη σχέση μεταξύ της ομάδας αίματος και των προβλημάτων μνήμης έρχεται να διαπιστώσει μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη μελέτη, οι άνθρωποι των οποίων το αίμα ανήκει στην ομάδα ΑΒ είναι πιθανότερο να εμφανίσουν προβλήματα που σχετίζονται με πρόωρη άνοια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι η ομάδα ΑΒ είναι η πιο σπάνια και συναντάται περίπου στο 4% του πληθυσμού. Όσοι ανήκουν σε αυτήν κινδυνεύουν 82% περισσότερο κατά μέσο όρο να αρχίσουν να ξεχνούν στη ζωή τους.

Από την άλλη, με βάση προηγούμενες μελέτες, όσοι ανήκουν στην ομάδα αίματος Ο αντιμετωπίζουν μικρότερο καρδιαγγειακό κίνδυνο για έμφραγμα και εγκεφαλικό, παράγοντες που αυξάνουν τον κίνδυνο για απώλεια μνήμης και άνοια.

Οι ερευνητές, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Neurology», της Αμερικανικής Ακαδημίας Νευρολογίας, σύμφωνα με το BBC, ανέλυσαν τις περιπτώσεις περίπου 1.000 ανθρώπων (οι μισοί με προβλήματα μνήμης και οι άλλοι μισοί όχι), όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως διαπίστωσαν, οι άνθρωποι με ομάδα αίματος ΑΒ αποτελούσαν το 6% μεταξύ όσων είχαν ενδείξεις νοητικής και μνημονικής έκπτωσης, έναντι 4% όσων δεν παρουσίαζαν τέτοια συμπτώματα.

Επίσης, η μελέτη έδειξε ότι οι άνθρωποι με υψηλότερα επίπεδα της πρωτεΐνης VIII στο αίμα τους που βοηθάει στην πήξη του κινδυνεύουν πιο πολύ (24% κατά μέσο όρο) να εμφανίσουν πρόωρα προβλήματα μνήμης και άνοιας.

Οι άνθρωποι της ομάδας αίματος ΑΒ έχουν κατά μέσο όρο υψηλότερο επίπεδο της συγκεκριμένης πρωτεΐνης από ό,τι όσοι ανήκουν στις άλλες ομάδες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης