Μηνυτήρια αναφορά κατά της φαρμακευτικής εταιρείας «MERCK SHARP & DOHME ΑΝΩΝΥΜΗ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» κατέθεσε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λεσβου, Απόστολος Βαλτάς, εκπροσωπώντας τους φαρμακοποιούς του νομού.
Σύμφωνα με τον κ. Βαλτά, «η εταιρεία εδώ και μήνες αρνείται να προμηθεύσει τα φαρμακεία του Νομού Λέσβου με τις επαρκείς ποσότητες για τις ανάγκες των ασθενών, για τα φαρμακευτικά σκευάσματα JANUMET 50+1000, JANUVIA 100 και JANUVIA 50, που προορίζονται για τη θεραπεία του σακχαρώδη διαβήτη, καθόσον οι ποσότητες που χορηγεί η συγκεκριμένη εταιρεία μηνιαίως στον Συνεταιρισμό Φαρμακοποιών Λέσβου (ΣΥΦΑΛ) αντιστοιχεί ανά φαρμακείο, σε ποσότητες από μισό έως ένα κουτί στα συγκεκριμένα προϊόντα. Η κατάσταση είναι ακόμη πιο σοβαρή λόγω και του μεγάλου αριθμού των προσφύγων που έχουν καταφύγει στο νησί και πολλές φορές έχουν ανάγκη φαρμακευτικής αγωγής».
«Επίσης, για παραγγελίες που πραγματοποιούν τα φαρμακεία απευθείας από την εταιρεία, οι ποσότητες που τους χορηγούνται είναι ένα έως δύο κουτιά για τα παραπάνω προϊόντα, με την προϋπόθεση όμως ελάχιστης παραγγελίας 150 ευρώ, και για προϊόντα που δεν έχει ανάγκη το φαρμακείο, προκειμένου να του χορηγηθούν τα δύο αυτά ελλειπτικά προϊόντα» προσθέτει ο κ. Βαλτάς.
Σημειώνεται, ότι από τα 100 φαρμακεία του Νομού Λέσβου τα 94 κατέθεσαν στον εισαγγελέα Μυτιλήνης υπεύθυνες δηλώσεις αναφέροντας ότι «αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τους ασθενείς του φαρμακείου τους με φάρμακα της εταιρίας MSD. Αποτέλεσμα να διακόπτεται σε πολλές περιπτώσεις η θεραπεία ασθενών με τα φάρμακα της συγκεκριμένης εταιρίας, γεγονός που αποτελεί σοβαρό κίνδυνο για την εξέλιξη της υγείας τους, της δημόσιας υγείας και του δημοσίου συμφέροντος».

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης