Θάνος Ξυδόπουλος

Αμέσως μετά τα Χριστούγεννα και συγκεκριμένα στις 27 Δεκεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσει η καταβολή των αναδρομικών στους νοσοκομειακούς γιατρούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ποσό που θα δοθεί θα φτάσει περίπου τα 140 εκατ. ευρώ (καθαρά). Σύμφωνα με υπολογισμούς των γιατρών κατά μέσο όρο θα επιστραφούν σε κάθε γιατρό περίπου 5.500 ευρώ καθαρά.

Τα αναδρομικά αφορούν γιατρούς ΕΣΥ, γιατρούς και οδοντιάτρους Δημόσιας Υγείας, επικουρικούς γιατρούς και έμμισθους ειδικευομένους και εξειδικευόμενους γιατρούς, για όσο χρόνο ήταν στην ενέργεια, κατά το χρονικό διάστημα από 13 Νοεμβρίου 2014 έως 31 Δεκεμβρίου 2016.

Η καταβολή θα γίνει με την ίδια διαδικασία που καταβάλλονται οι μισθοί. Συγκεκριμένα, μέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωμής (ΕΑΠ).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με σχετική τροπολογία η ολοκλήρωση της καταβολής των αναδρομικών πρέπει να γίνει το αργότερα έως τις 27 Ιανουαρίου .

Πάντως, το Γενικό Λογιστήριο του κράτους έχει παραδώσει το κονδύλι των 189,5 εκατομμυρίων ευρώ (μικτά) στον κεντρικό κωδικό μισθοδοσίας του υπουργείου Υγείας, ενώ ήδη έχει δοθεί η εντολή στις οικονομικές υπηρεσίες όλων των νοσοκομείων και των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) να ξεκινήσουν τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Με βάση τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί, τα νοσοκομεία και οι ΥΠΕ θα πρέπει να υπολογίσουν τα αναδρομικά για κάθε δικαιούχο αλλά και να καταρτίσουν τις σχετικές λίστες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης