Πυρετός, συνάχι, βήχας, πονόλαιμος, εξάντληση, είναι μερικά από τα ενοχλητικά συμπτώματα που μας ταλαιπωρούν κάθε φορά που ερχόμαστε αντιμέτωποι με το κοινό κρυολόγημα. Και καθώς αποτελεί μία από τις πιο συνηθισμένες νόσους του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος, είναι σημαντικό να ενημερωνόμαστε και να κινητοποιούμαστε. Αυτό σημαίνει ότι καλό είναι να λαμβάνουμε τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου να το «προλάβουμε».

Αρχικά, είναι σημαντικό να ξεκαθαρίσουμε ότι, σε αντίθεση με όσα πιστεύουν αρκετοί, το κρυολόγημα δεν προκαλείται από την έκθεσή μας σε χαμηλές θερμοκρασίες, αλλά από τους ιούς. Το κρύο απλώς μειώνει την άμυνα του οργανισμού μας και προκαλεί μεταβολές στη λειτουργία του ανοσοποιητικού μας. Αυτό σημαίνει ότι μας καθιστά περισσότερο ευάλωτους με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να «αμυνθούμε» απέναντι στους ιούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τήρηση βασικών κανόνων υγιεινής

Αρκεί να αναφέρουμε ότι περισσότεροι από 200 ιοί μπορούν να προκαλέσουν το κοινό κρυολόγημα. Αυτό σημαίνει ότι μεταδίδεται με άμεση επαφή με κάποιον που νοσεί. Μία χειραψία ή το άγγιγμα μολυσμένων αντικειμένων αρκούν για να κολλήσουμε. Για αυτό άλλωστε και ένα από τα βασικά μέτρα που πρέπει να λαμβάνουμε, προκειμένου να προστατευόμαστε είναι να τηρούμε τους βασικούς κανόνες υγιεινής, να πλένουμε τα χέρια μας και να καθαρίζουμε τις επιφάνειες στις οποίες εργαζόμαστε.

Εξίσου σημαντικό είναι να αερίζουμε συχνά τους κλειστούς χώρους, στους οποίους περνάμε αρκετές ώρες τους χειμερινούς μήνες. Καλό θα ήταν επίσης να διατηρούμε την ατμόσφαιρα υγρή στο σπίτι ή το γραφείο, καθώς μπορεί να ανοίξει τις αναπνευστικές οδούς και να βοηθήσει σημαντικά στην επούλωση του ερεθισμού. Αυτό μπορεί να γίνει τοποθετώντας έναν υγραντήρα στον χώρο μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η διατροφή μας, το φάρμακό μας

Φυσικά, η κατανάλωση υγρών μπορεί να μας βοηθήσει να αποφύγουμε το κρυολόγημα. Και αυτό διότι πίνοντας νερό αυξάνουμε τη διούρηση και έτσι αποβάλλουμε τα μικρόβια. Παράλληλα, ενυδατώνουμε τον οργανισμό μας, βοηθώντας το αναπνευστικό μας να «καθαρίσει».

Η διατροφή μας μπορεί να αποτελεί το «κλειδί», προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τις ιώσεις. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να καταναλώνουμε θρεπτικά γεύματα, που περιέχουν βιταμίνες και άλλα πολύτιμα συστατικά που θα ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού μας.

Φυσικά, με τα κατάλληλα συμπληρώματα μπορούμε να βοηθηθούμε. Αυτό που αρκετοί ενδέχεται να μην γνωρίζουν είναι ότι το βασικό όργανο θωράκισης του ανοσοποιητικού συστήματος είναι το έντερο. Και αυτό διότι χάρη στα πολυάριθμα προβιοτικά στελέχη λειτουργεί ως ασπίδα προστασίας ενάντια σε λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος.

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ενισχύσουμε το βασικό όργανο της άμυνάς μας με προβιοτικά, φυτικές ίνες και βιταμίνη C, τα οποία περιέχονται στο νέο καινοτόμο συμπλήρωμα διατροφής ALTION Winter*. Με την Κλινικά Μελετημένη Συμβιωτική Σύνθεσή του μειώνει αποδεδειγμένα τη συχνότητα εμφάνισης και διάρκειας λοιμώξεων του αναπνευστικού και αυξάνει τα επίπεδα αντισωμάτων.

Ένα φακελάκι την ημέρα αρκεί! Μπορεί να καταναλωθεί με γαλακτοκομικά, όπως γάλα ή γιαούρτι, ή να διαλυθεί σε νερό ή άλλο κρύο ή χλιαρό υγρό. Επιπλέον, έχει άρωμα βανίλια και είναι προτιμότερο να το καταναλώνουμε κατά τη διάρκεια των γευμάτων.

Αρκεί να αναφέρουμε ότι, ακόμη και ένα απλό κρυολόγημα μπορεί να μας ταλαιπωρήσει περισσότερο καιρό, αν ο οργανισμός μας είναι εξουθενωμένος. Για αυτό άλλωστε, είναι σημαντικό να στηρίζουμε την άμυνά μας καθημερινά!

*Τα Συμπληρώματα Διατροφής δεν υποκαθιστούν την ισορροπημένη διατροφή. Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό θεραπευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.

**Αρ. Γνωστ. ΕΟΦ: 45908/25-4-2018

Ο Αριθμός Γνωστοποίησης στον ΕΟΦ δεν επέχει θέση άδειας κυκλοφορίας από τον ΕΟΦ.

***VI-80497-ALTION-12/2018

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης