Η Νέα Ζηλανδία ανακοίνωσε σήμερα ότι θα απαγορεύει την είσοδο στη χώρα σε όλους τους αλλοδαπούς που προέρχονται από την Κίνα εξαιτίας της αυξανόμενης απειλής από την επιδημία του νέου κοροναϊού.

Η απαγόρευση τίθεται σε ισχύ από αύριο Δευτέρα, ενώ το υπουργείο Εξωτερικών και Εμπορίου της Νέας Ζηλανδίας αύξησε το επίπεδο της προειδοποίησης για τους πολίτες της χώρας που ταξιδεύουν στην ηπειρωτική Κίνα σε “Μην ταξιδεύετε”, την ανώτατη βαθμίδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Υγειονομικοί αξιωματούχοι μας συνέστησαν ότι, εφόσον υπάρχει μια σειρά άγνωστων στοιχείων για τον τρόπο μετάδοσης του ιού, θα πρέπει να υιοθετήσουμε προληπτική στάση”, εξήγησε σε ανακοίνωσή της η Νεοζηλανδή πρωθυπουργός Τζασίντα Άρντερν.

Οι πολίτες και οι μόνιμοι κάτοικοι της Νέας Ζηλανδίας που επιστρέφουν στη χώρα θα μπορούν να εισέρχονται στο έδαφός της, όπως και τα άμεσα μέλη της οικογένειάς τους, όμως θα πρέπει να τίθενται σε καραντίνα για 14 ημέρες μετά την άφιξή τους.

Η απαγόρευση θα ισχύει για έως και 14 ημέρες, θα ανανεώνεται κάθε 48 ώρες και αφορά όλους τους ξένους ταξιδιώτες που αναχώρησαν ή πέρασαν από την ηπειρωτική Κίνα μετά τις 2 Φεβρουαρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης