Στο μέχρι σήμερα κλειστό Νοσοκομείο «Πατησίων», στο ανακαινισμένο κτηριακό συγκρότημα της οδού Χαλκίδος 15-17, θα μεταφερθεί το Κέντρο Υγείας Πατησίων, που τώρα στεγάζεται σε παλαιό και μισθωμένο ακίνητο επί της οδού Δροσοπούλου.

Σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική, αυτό έκανε γνωστό το υπουργείο Υγείας, σημειώνοντας πως τα τελευταία τρία χρόνια καταβάλλει συντονισμένη προσπάθεια, από κοινού με την 1η ΥΠΕ, «για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας προς όφελος της βιώσιμης ανάπτυξης και βελτίωσης του επιπέδου υγείας των πολιτών. Ανακαινίστηκαν, στελεχώθηκαν, εξοπλίστηκαν και επαναλειτούργησαν ως δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας πολλά κλειστά ή μερικώς αξιοποιημένα δημόσια κτήρια, που είχαν εκκενωθεί όταν η ανάγκη για μείωση δαπανών τα προηγούμενα έτη οδήγησε σε συγκέντρωση υπηρεσιών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα από αυτά είναι, σύμφωνα με το υπουργείο, το πρώην Γενικό Νοσοκομείο «Πατησίων», που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, κοντά στον Σταθμό ΗΣΑΠ Άνω Πατησίων, «μια περιοχή που χρήζει μεγάλης υγειονομικής φροντίδας, ως επί το πλείστον προ-νοσοκομειακής, αφού σε ακτίνα λίγων χιλιομέτρων βρίσκονται αρκετά Γενικά Νοσοκομεία. Είναι μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες συνοικίες της πρωτεύουσας, με ποικίλα κοινωνικά χαρακτηριστικά, μεγάλο αριθμό διερχόμενων πολιτών, καθώς βρίσκεται κοντά σε συγκοινωνιακούς κόμβους, έδρα επιχειρήσεων, εμπορικών καταστημάτων και γραφείων, αλλά και τόπος παραμονής ευαίσθητων πληθυσμιακών ομάδων».

Από το 2013, που οι κλινικές του Νοσοκομείου Πατησίων μεταφέρθηκαν κι εγκαταστάθηκαν σε άλλα Νοσοκομεία του λεκανοπεδίου, μόνο τα Εξωτερικά Ιατρεία του Οφθαλμολογικού Τμήματός του παρέμειναν στο πενταόροφο συγκρότημα, αποκομμένα από τις λοιπές υποστηρικτικές υπηρεσίες του Νοσοκομείου. Το 2017 παραχωρήθηκε για στέγαση δομής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας το σύνολο του κτηριακού συγκροτήματος, ενώ παράλληλα ανευρέθηκε κατάλληλος χώρος στο Νοσοκομείο «Κωνσταντοπούλειο» για τη μετεγκατάσταση των Εξωτερικών Ιατρείων του Οφθαλμολογικού Τμήματος και την επανασύνδεσή τους με τις λοιπές νοσοκομειακές υπηρεσίες. Ο ξενοδοχειακός και ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός που παρέμεινε στο κτήριο παραχωρήθηκε με αποφάσεις της 1ης ΥΠΕ σε λοιπά Νοσοκομεία. Το υπουργείο Υγείας ενέκρινε την αλλαγή χρήσης και η 1η ΥΠΕ σύστησε επιτροπή για την εκπόνηση μελέτης εργασιών διαμόρφωσης και σύνταξης προϋπολογισμού. Η μελέτη κατατέθηκε κι εγκρίθηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας τον περασμένο Ιούνιο και η 1η ΥΠΕ προκήρυξε το κατασκευαστικό έργο σε ανοιχτό διαγωνισμό, προϋπολογισμού 381.229,67 ευρώ. Ως ημερομηνία ηλεκτρονικής αποσφράγισης προσφορών ορίστηκε η 25η Ιουλίου 2018.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης