Η αλλαγή του τρόπου ζωής, ειδικά στις μέρες μας, είναι αναγκαία για τα υπερτασικά άτομα διότι η υπέρταση συνδέεται με πολλές δυσάρεστες συνέπειες για την υγεία αν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα.

Όσοι πάσχουν από υπέρταση πρέπει να συμπεριλάβουν την άσκηση στο πρόγραμμά τους, έπειτα φυσικά από τις οδηγίες του θεράποντα ιατρού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καθημερινή άσκηση, μέτριας έντασης, που θα περιλαμβάνει σταδιακά και μυϊκή ενδυνάμωση συστήνεται στους υπερτασικούς. Αναλυτικότερα, 30 λεπτά μέτριας έντασης άσκηση, δηλαδή στο 70-85% της Μέγιστης Καρδιακής Συχνότητας του ασκούμενου, τις περισσότερες μέρες της εβδομάδας. Τα 30 αυτά λεπτά μπορεί να αποτελούν το χρόνο μιας προπόνησης ή να κατανεμηθούν στη διάρκεια της ημέρας.

Δραστηριότητες όπως το περπάτημα, το κολύμπι, η ποδηλασία ή ο χορός θα αποτελέσουν τη βάση του προγράμματος εκγύμνασης. Καθώς η αερόβια αντοχή βελτιώνεται, μπορείτε να προσθέσετε ασκήσεις ενδυνάμωσης με χαμηλή αντίσταση και πολλές επαναλήψεις. Τα αγύμναστα άτομα πρέπει να ξεκινήσουν με 10-15 λεπτά άσκησης και σταδιακά να φτάσουν στα 30.

ΠΗΓΗ: theathletes.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης