Ο Harvey Risch, καθηγητής και μέλος του Τμήματος Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Yale των ΗΠΑ  και ο συνάδελφός του, Peter A. McCullough, αναφέρθηκαν και κοινοποίησαν δημόσια το πρόγραμμα «anticovid στο σπίτι» που αναπτύχθηκε από περίπου 200 Ιταλούς γιατρούς και ειδικούς, το οποίο μειώνει τις νοσηλείες στα νοσοκομεία  για όσους πάσχουν από Sars-Cov-2, αποδεικνύοντας έτσι το επιπλέον όπλο εν αναμονή της επίτευξης της ανοσίας της αγέλης μέσω των εμβολιασμών.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από τον δικηγόρο Erich Grimaldi, πρόεδρο της «Επιτροπής για το δικαίωμα στην έγκαιρη φροντίδα στο σπίτι κατά την επιδημία Covid-19», «η θεραπευτική αυτή πρόταση, αναλυτική και ευρέως χρησιμοποιούμενη από εκατοντάδες γιατρούς που έχουν έρθει σε επαφή για να συνεργαστούμε , στάλθηκε στο Ιταλικό Υπουργείο Υγείας, των Περιφερειών και στον Ιταλικό Οργανισμό Φαρμάκων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η Ιταλία εξακολουθεί να μην διαθέτει κατάλληλο θεραπευτικό σχήμα για τους γιατρούς που αντιμετοπίζουν την ασθένεια στο σπίτι και στην αρχική φάση. Με την ομάδα μας στο Facebook που έχει περισσότερα από 52 χιλιάδες μέλη (# oterapiadomiciliarecovid19), ξεκινήσαμε μια εποικοδομητική συζήτηση και υποστηρίξαμε απομακρυσμένους θετικούς συμπτωματικούς πολίτες, ελλείψει επαρκούς εδαφικής θεραπευτικής βοήθειας», προσθέτει ο πρόεδρος.

«Οι γιατροί της ομάδας τους τελευταίους μήνες έχουν καταφέρει να αποφευχθούν εκατοντάδες νοσηλείες  ασθενών οι οποίοι, μέσω του διαδικτύου και των κοινωνικών μέσων, διακινδύνευαν την αυτοθεραπεία», τονίζει.

«Στο σχέδιο για την πανδημία 2021-2023 γίνεται λόγος για διαφοροποίηση των θεραπειών λόγω της έλλειψης πόρων, ενώ οι γιατροί της ομάδας και η επιτροπή υποστηρίζουν ότι εν αναμονή της εκστρατείας εμβολιασμού, ο Covid-19 πρέπει να νικήθεί στο σπίτι και με τη συγκεκριμένη υποστήριξη των γιατρών», καταλήγει ο δικηγόρος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης