«Δεν είμαι κατά του εμβολίου, αλλά έχω αμφιβολίες για το ότι διανέμεται τώρα κατά του κορωνοϊού», λέει στην ιταλική ιστοσελίδα qdpnews.it, όσον αφορά στο εμβόλιο της Pfizer, ο γιατρός και δήμαρχος της περιοχής Σάντα Λουτσία ντι Πιάβε, Ρικάρντο Τζούμσκι.

«Είμαι υπέρ των εμβολίων γενικά, αλλά φοβάμαι ότι εξακολουθούν να υπάρχουν αβεβαιότητες και πολύ λίγος χρόνος πειραματισμών σχετικά με αυτό που προτείνει η Pfizer. Οι χρόνοι είναι σύντομοι και υπάρχουν επίσης λίγα δεδομένα σχετικά με τις παρενέργειες έπειτα από 3 μήνες εμβολιασμών» προσθέτει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης τονίζει: «Το σύστημα μετάδοσης mRNA είναι καινοτόμο και είμαι υπέρ της καινοτομίας, αλλά γι΄ αυτόν ακριβώς τον λόγο πιστεύω ότι είναι σκόπιμο να έχουμε περισσότερο χρόνο για μια πλήρη αξιολόγηση».

Ο δήμαρχος δηλώνει περισσότερο υπέρ ενός εμβολίου με μια πιο παραδοσιακή μέθοδο.

«Υπό το φως της τρέχουσας κατάστασης, προτιμώ να περιμένω για να εμβολιαστώ και θα επέλεγα αυτό της AstraZeneca, το οποίο είναι σίγουρα πιο παραδοσιακό, με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του, αλλά τουλάχιστον έχουμε μια πιο πλήρη επιστημονική εικόνα» τονίζει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά τις φήμες που αναφέρονται σε αναστολή εργασίας των γιατρών και του προσωπικού που αρνούνται να κάνουν το εμβόλιο, ο δήμαρχος είναι δύσπιστος και δεν πτοείται.

«Μου φαίνεται μια άποψη σαν να έχουμε δικτατορία. Δεν είναι υποχρεωτικό να εμβολιαστώ. Προς το παρόν το εμβόλιο απλώς συνιστάται. Το ίδιο ισχύει και για το εμβόλιο της γρίπης».

Μετά τη νίκη μιας ομάδας Ιταλών γιατρών που προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τη χρήση της υδροξυχλωροκίνης σε ασθενείς με Covid-19, ο δήμαρχος λυπάται που δεν έχει ακόμη ληφθεί υπόψη επίσημα από την Περιφέρεια του Βένετο.

«Λυπάμαι γιατί δεν είμαι ο μόνος που τη χρησιμοποίησε με επιτυχία για να μειώσει τον κίνδυνο του ιού και πάνω απ’ όλα δεν έχει αντενδείξεις στον τρόπο με τον οποίο τη διαχειριζόμαστε» διευκρίνισε ο ίδιος.

Η κριτική που δέχεται η υδροξυχλωροκίνη αναφέρεται στο ότι έχει βαριές παρενέργειες, αλλά ο γιατρός-δήμαρχος αρνείται τα πάντα λέγοντας ότι είναι ένα φάρμακο που το γνωρίζει για πάνω από 70 χρόνια και ότι οι χαμηλές δόσεις και η σύντομη περίοδος χορήγησης για τη θεραπεία κατά του Covid-19 αποκλίνει σαφώς από τις αντενδείξεις που επισημαίνονται. «Είναι οι μελέτες που το αποδεικνύουν» τονίζει.

«Στην ουσία, θεωρώ αυτό το εμβόλιο καλό όπλο, αλλά δεν θα ήθελα η βιασύνη που υπάρχει να κρύβει άλλες ανάγκες εκτός από εκείνες της προστασίας της υγείας» καταλήγει ο γιατρός.

Πηγή: il Quotidiano del Pavie (τοπικό ιταλικό μέσο ενημέρωσης)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης