Η κατανάλωση τροφίμων πλούσιων σε βιταμίνη C «φρενάρει» τον καταρράκτη στα μάτια, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα.

Είναι η πρώτη μελέτη που έγινε μεταξύ διδύμων και δείχνει ότι η διατροφή μπορεί να παίζει μεγαλύτερο ρόλο και από τους γενετικούς παράγοντες όσον αφορά στην εξέλιξη και τη σοβαρότητα του καταρράκτη, της συχνότερης αιτίας τύφλωσης των ηλικιωμένων διεθνώς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή οφθαλμολογίας Κρις Χάμοντ του King’s College του Λονδίνου, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Ophthalmology» της Αμερικανικής Ακαδημίας Οφθαλμολογίας, εξέτασαν στοιχεία για περισσότερα από 1.000 ζεύγη διδύμων γυναικών, συσχετίζοντας τη διατροφή καθεμίας με την πρόοδο του καταρράκτη της στην ηλικία περίπου των 60 ετών και, στη συνέχεια, ξανά έπειτα από 10 έτη.

Περισσότερα στο govastileto.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης