Οι ξηροί καρποί αποτελούν μια υγιεινή και θρεπτική διατροφική επιλογή. Είναι πλούσιοι σε ιχνοστοιχεία, βιταμίνες και ω-3 λιπαρά οξέα, θρεπτικά συστατικά που συμβάλλουν στην καλή υγεία του οργανισμού.

Σύμφωνα με μια μετα-ανάλυση που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «PlosONE», η κατανάλωση περίπου δύο μερίδων την ημέρα ξηρών καρπών με κέλυφος (καρύδια, φιστίκια, αμύγδαλα) φαίνεται να βοηθάει στη μείωση και τη σταθεροποίηση των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα σε άτομα με διαβήτη τύπου ΙΙ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό διαπιστώθηκε μέσω της βελτίωσης που παρουσιάστηκε σε δύο βασικούς δείκτες του σακχάρου του αίματος, στην εξέταση της HbA1c και στη δοκιμή στη γλυκόζη νηστείας.

Όπως υποστηρίζουν οι ερευνητές, ενώ οι ξηροί καρποί είναι πλούσιοι σε λιπαρά, τα λίπη αυτά είναι ακόρεστα και οι αυξημένες θερμίδες που έχουν δεν αύξησαν το βάρος σε όσους συμμετείχαν στις κλινικές δοκιμές.

Ως εκ τούτου, συνιστούν ένα πολύ υγιεινό σνακ και βοηθούν στο να διατηρήσουμε υγιή τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, στο πλαίσιο ενός υγιεινού προτύπου διατροφής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: neadiatrofis.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης