Κραυγή αγωνίας από τους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο Λαμίας, το οποίο είναι στα πρόθυρα της κατάρρευσης.

Διαβάστε παρακάτω πως περιγράφουν την κατάσταση οι εργαζόμενοι, που για πολλοστή φορά, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Για μια ακόμη φορά όλοι εμείς οι εργαζόμενοι του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας συνεχίζουμε να αναφέρουμε ζωτικής σημασίας προβλήματα που έχουμε επισημάνει και παλαιότερα αλλά παραμένουν άλυτα.

Ειδικότερα:

Η έλλειψη σε βασικά αναλώσιμα υλικά, που οφείλεται είτε στην απουσία Διοικητή εδώ και ενάμιση χρόνο είτε στην υποχρηματοδότηση των Δημόσιων Νοσοκομείων από τον κρατικό προϋπολογισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι, συνεχίζουμε να είμαστε ένα από τα Νοσοκομεία που λειτουργεί με αναπληρωτή Διοικητή-Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας και κυρίως με την ανυπαρξία Δ.Σ., με ότι αυτό συνεπάγεται αφού σύμφωνα με το νομικό πλαίσιο, υπάρχει οικονομικός περιορισμός του αναπληρωτή διοικητή στη σύναψη συμβάσεων με Εταιρείες.

Η έλλειψη Διοικητικού, Νοσηλευτικού, Ιατρικού, Τεχνικού, Τεχνολογικού, Παραϊατρικού και λοιπού προσωπικού επιδεινώνεται δραματικά ενώ παράλληλα το υπάρχον προσωπικό αποδεκατίζεται αργά και σταθερά ( αποσπάσεις, μετακινήσεις, συνταξιοδοτήσεις ).

Έτσι παρουσιάζεται έντονο το φαινόμενο να επιβαρύνεται το ήδη υπάρχον προσωπικό με εξαντλητικές βάρδιες – εφημερίες, στα όρια της επικινδυνότητας για τους ίδιους, τους ασθενείς και τη Δημόσια Υγεία.

Και σαν «ταφόπλακα» σε έναν ήδη προβληματικό χώρο έρχεται η δυσλειτουργία της Παιδιατρικής Κλινικής. Μιας Κλινικής που ενώ επιβάλλεται να λειτουργεί υποδειγματικά λόγω της ιδιαιτερότητάς της, από το 2010 και μετά, στην ουσία λειτουργεί με «τεχνητή υποστήριξη».

Το συγκεκριμένο θέμα έχει ήδη καταγγελθεί από το Σωματείο μας και τον α/α Διοικητή στα ΜΜΕ, στο Φθιωτικό λαό και όλους στους αρμόδιους φορείς, χωρίς ουσιαστική λύση έως τώρα.

Δεν θα ανεχτούμε άλλη παράταση της « φωνής βοώντος εν τη ερήμω».

Καλούμε το Φθιωτικό λαό να είναι μαζί μας στους αγώνες μας ώστε η Δημόσια Υγεία να συνεχίσει να αποτελεί κοινωνικό αγαθό και όχι παροχή υγείας μιας τριτοκοσμικής χώρας.

Σωματείο Εργαζομένων
Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας & Κέντρων Υγείας».

ΠΗΓΗ: lamiareport.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης