Η Αθήνα, το επίκεντρο των εξελίξεων της Ευρωπαϊκής Οστεοπαθητικής

Η Αθήνα, το επίκεντρο των εξελίξεων της Ευρωπαϊκής Οστεοπαθητικής
Η ιδρυτική Συνέλευση του νέου, ενιαίου πανευρωπαϊκού φορέα για την Οστεοπαθητική, EFFO (Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία και Φόρουμ της Οστεοπαθητικής), θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, Παρασκευή και Σάββατο 9 -10 Μαρτίου 2018, στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία στο Σύνταγμα.
Εκεί θα παρευρεθούν για την καθιερωμένη ετήσια συνδιάσκεψη τους όλοι οι Πρόεδροι των Συλλόγων Οστεοπαθητικής από 24 ευρωπαϊκές χώρες εκπροσωπώντας συνολικά 19000 μέλη.

Ο νέος πανευρωπαϊκός οργανισμός που θα εκπροσωπεί την Οστεοπαθητική, European Federation and Forum for Osteopathy (EFFO), δημιουργείται από την ένωση των δύο φορέων που λειτουργούσαν μέχρι σήμερα. Πρόκειται για την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Οστεοπαθητικής (E.F.O), της οποίας η Ελλάδα είναι ιδρυτικό μέλος, καθώς και το Φόρουμ για τη Ρύθμιση της Οστεοπαθητικής στην Ευρώπη (F.O.R.E). Αυτοί οι δύο οργανισμοί είχαν διαφορετικούς ρόλους και πολλές χώρες ήταν μέλη και των δύο φορέων. Με την ένωσή τους σε έναν ενιαίο οργανισμό, η Οστεοπαθητική αποκτά πιο δυναμική φωνή στα ευρωπαϊκά κέντρα λήψης αποφάσεων και μπορεί να επιτυγχάνει τους στόχους που θέτει με μεγαλύτερη επιτυχία.

Η Οστεοπαθητική είναι μια επιστήμη που αφορά κατά κύριο λόγο στις δυσλειτουργίες του μυοσκελετικού συστήματος. Χρησιμοποιεί αποκλειστικά δια χειρός θεραπευτικές τεχνικές, για να αντιμετωπίσει διάφορες μυοσκελετικές διαταραχές, όπως είναι το αυχενικό σύνδρομο, η οσφυαλγία, οι αρθραλγίες και η δισκοπάθεια. Συνιστά μια μέθοδο που μπορεί να λειτουργήσει όχι μόνο θεραπευτικά αλλά και προληπτικά, μειώνοντας ταυτόχρονα την ανάγκη λήψης φαρμακευτικής αγωγής ή ακόμα και την ανάγκη χειρουργικής επέμβασης. Στις χώρες που είναι διαδεδομένη η Οστεοπαθητική, αποτελεί ένα νομικά και επαγγελματικά κατοχυρωμένο επάγγελμα με πανεπιστημιακές σπουδές σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο.

Για περισσότερες πληροφορίες για αυτή την εκδήλωση ή γενικά για την Οστεοπαθητική, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Πανελληνίου Συλλόγου Οστεοπαθητικής (osteopathy.gr) ή να επικοινωνήσετε με τον Πρόεδρο του Συλλόγου, Βαγγέλη Σκοτινιώτη στα τηλέφωνα 2106819179 και 6936644321.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 7 Μαρτίου 2018, 12:07