Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά θα πραγματοποιηθεί στον Πειραιά, o αγώνας δρόμου «Endomarch Piraeus Night Run», που έχει ως στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για την ενδομητρίωση, μια πάθηση που ταλαιπωρεί χιλιάδες γυναίκες παγκοσμίως. Ο ξεχωριστός αυτός αγώνας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Ιουνίου, με εκκίνηση και τερματισμό στο στάδιο Γεώργιος Καραϊσκάκης, στις 8 το βράδυ.

Πρόκειται για μια ξεχωριστή πρωτοβουλία που πραγματοποιείται από την ΑμΚΕ AWARE, στο πλαίσιο του παγκόσμιου κινήματος «Endomarch Worldwide» που δραστηριοποιείται σε 63 χώρες και πόλεις του κόσμου και ευαισθητοποιεί το ευρύ κοινό για τη χρόνια γυναικεία πάθηση. «Ο δήμος Πειραιά και ο ΟΠΑΝ θα είναι αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια και θα είναι πάντα αρωγοί σε τέτοιες προσπάθειες ενημέρωσης για παρόμοιους λόγους που αφορούν τόσο σημαντικά θέματα, είτε αφορούν θέματα υγείας είτε πρόκειται για κοινωνικά μηνύματα» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, ενώ προσκάλεσε όλους τους Πειραιώτες και όχι μόνο, να συμμετάσχουν σε αυτόν τον ιδιαίτερο αγώνα δρόμου, που έχει καλό σκοπό. Σημειώνεται πως μέρος των εσόδων θα διατεθεί στο ίδρυμα Προστασίας Ανηλίκων Πειραιά «Καλός Ποιμήν», που εδρεύει στα Καμίνια και φιλοξενεί κακοποιημένα παιδιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά της, η πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΟΠΑΝ), Σταυρούλα Αντωνάκου, ανέφερε: «Πρόκειται για έναν αγώνα δρόμου που καλύπτει το τρίπτυχο που έχουμε θέσει ως δημοτική αρχή σε πολιτιστικές αλλά και αθλητικές δραστηριότητες, να δίνουν δηλαδή πάντα ένα κοινωνικό μήνυμα και να επιτελούν έναν φιλανθρωπικό σκοπό». Η κα Αντωνάκου τόνισε πως το ενδιαφέρον του κοινού για τον ιδιαίτερο αυτόν αγώνα, έχει ξεκινήσει πολλές μέρες πριν και δήλωσε σίγουρη πως οι συμμετοχές φέτος θα ξεπεράσουν κατά πολύ τις περυσινές (2.000).

Ο Γεώργιος Χείλαρης, χειρουργός γυναικολόγος, ογκολόγος, επικεφαλής του κινήματος Endomarch στην Ελλάδα, ανέφερε μεταξύ άλλων, στη συνέντευξη Τύπου, πως πρόκειται για μια δράση που γίνεται με αγνό σκοπό και όχι για να «δημιουργήσει εντυπώσεις». «Είναι πάντα ωραίο να συνδυάζεται μια δράση όπως ένας αγώνας δρόμου με την ενημέρωση του κόσμου για την ενδομητρίωση», τόνισε ο κ. Χείλαρης.

Η ενδομητρίωση ενοχοποιείται για προβλήματα υπογονιμότητας και συχνά δεν δίνει ορατά συμπτώματα. Η διάγνωση δεν είναι εύκολη και η ασθένεια εντοπίζεται συνήθως μόνο μετά από αποτυχημένες προσπάθειες σύλληψης. Στις περισσότερες περιπτώσεις όμως, η ασθένεια ή και η λάθος διάγνωσή της, μπορεί να προκαλέσει σημαντικά προβλήματα υγείας, όπως ισχυρούς πόνους, ανεπάρκεια οργάνων και άλλες παρενέργειες που ενδέχεται να αποδειχθούν απειλητικές ακόμη και για την ίδια τη ζωή μιας νέας γυναίκας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αγώνας « Endomarch Piraeus Night Run by Vita» περιλαμβάνει τρεις διαδρομές των 5 και των 10 χιλιομέτρων, αλλά και τη διαδρομή των 2,5 χιλιομέτρων με περπάτημα. Το κόστος συμμετοχής για τους ενδιαφερόμενους είναι πέντε ευρώ.

Το κοινό για τις εγγραφές του μπορεί να ενημερώνεται από την επίσημη ιστοσελίδα www.endomarch.gr, ενώ υπάρχουν και σημεία όπου μπορούν να κάνουν απευθείας τις εγγραφές τους όπως ο ΟΠΑΝ στον Πειραιά, αλλά και στα εμπορικά καταστήματα The Mall Athens και Golden Hall.
Ο αγώνας δρόμου τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά, του Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΟΠΑΝ) και του Destination Piraeus.

Πηγή ΑΠΕ – ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης