Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το business plan του Eρρίκος Ντυνάν που έχει σαν στόχο την ανάπτυξη του νοσοκομείου και την επιστροφή του στην κερδοφορία.

Σε ενημερωτική συνάντηση ο διευθύνων σύμβουλος του Ερρίκος Ντυνάν Θεμιστοκλής Χαραμής αναφέρθηκε στους στόχους του 2019 υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά τα εξής: «Θέλουμε ο τζίρος να  φτάσει τα 60 εκατ. ευρώ από 52 εκατ.με τα οποία έκλεισε η χρήση του 2018 (μετά από τις αναγκαστικές επιστροφές claw back και τις εκπτώσεις rebate) και η πληρότητα  να πάει στο 48-49% από 42% που ήταν πέρσι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται πως το 2018 έκλεισε με ζημίες 3 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών (EBITDA) περίπου 7 εκατ. του 2017, καταγράφοντας μείωση της τάξεως του 57,1%.  Όμως, φέτος η διοίκηση εκτιμά πως μπορεί να κάνει “break even”, να ισοσκελίσει δηλαδή έσοδα και έξοδα.

Η διαγωνιστική διαδικασία

Όσον αφορά τη διαγωνιστική διαδικασία για την πώληση του νοσοκομείου από την τράπεζα Πειραιώς, η διοίκηση του νοσοκομείου δεν θέλησε να σχολιάσει τις εξελίξεις και την κατάληξη των επαφών με το ίδρυμα Ωνάση που κατέθεσε δεσμευτική προσφορά. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ζυγαριά εντούτοις γέρνει στο να κηρυχθεί άγονος ο διαγωνισμός, καθώς σε όρους enterprise value το Ίδρυμα Ωνάση, μετά τις βελτιώσεις που επέφερε στην προσφορά του, αποτιμά κατά τις πληροφορίες την ΗΜΙΘΕΑ σε περίπου 80 με 85 εκατ. ευρώ. Το τίμημα δεν κρίνεται ικανοποιητικό, δεδομένου πως η αξία που η τράπεζα Πειραιώς έχει εγγράψει για το Ερρίκος Ντυνάν στα βιβλία της διαμορφώνεται στα 113 εκατ. ευρώ. 

Οι επενδύσεις

 Από το 2014 έως σήμερα , η «ΗΜΙΘΕΑ Α.Ε.» έχει επενδύσει στο νοσοκομείο συνολικά 200 εκατομμύρια ευρώ.  Συγκεκριμένα, όλος ο βασικός εξοπλισμός του νοσοκομείου έχει αντικατασταθεί με ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό  νέας γενιάς. Το Ερρίκος Ντυνάν έχει δυναμικότητα 462 κλινών, από τις οποίες σήμερα λειτουργούν οι 280.  Σύμφωνα με την διοίκηση της εταιρίας στις λειτουργούσες θέσεις, νοσηλεύονται περίπου 140 – 150 ασθενείς .Διαθέτει 25 υπερσύγχρονες χειρουργικές αίθουσες και ένα από τα μεγαλύτερα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών στην Ελλάδα.

 Το Ερρίκος Ντυνάν απασχολεί περισσότερους από 600 γιατρούς όλων των ειδικοτήτων και περισσότερα από 400 άτομα νοσηλευτικό προσωπικό.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης