Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών επεκτείνει το «Πρόγραμμα Ιατρικής Υιοθεσίας», που υλοποιεί εδώ και πολλά χρόνια σε παραμεθόριες και δυσπρόσιτες περιοχές, με αποτέλεσμα ακόμα περισσότεροι συμπολίτες μας και «Ακρίτες» να λαμβάνουν δωρεάν περίθαλψη και άλλες, υπεροπολύτιμες και όχι εύκολα προσβάσιμες για αυτούς, ιατρικές υπηρεσίες!

Στο πρόγραμμα που λειτουργεί ήδη με μεγάλη επιτυχία σε περιοχές όπως οι Φούρνοι Ικαρίας και ο Άη Στράτης, εντάχθηκαν πλέον η Σαμοθράκη, καθώς και τα χωριά Ζώνη, Μικρή Δοξιπάρα και Χελιδόνα του Δήμου Ορεστιάδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Όλα τα παιδιά, οι μέλλουσες μητέρες και οι ενήλικες της Σαμοθράκης, από σήμερα και στο εξής, μπορούν να απολαμβάνουν δωρεάν τις ιατρικές υπηρεσίες του νοσοκομείου μας στη Θεσσαλονίκη, του κορυφαίου Ιατρικού Διαβαλκανικού Κέντρου», δήλωσε ο πρόεδρος του Ομίλου, Δρ. Γεώργιος Αποστολόπουλος, ο οποίος παρέστη στην τελετή έναρξης του προγράμματος που πραγματοποιήθηκε στο όμορφο νησί, με πρωτοβουλία του Δήμου. Επισήμανε δε, ότι, «ένας επιπλέον λόγος επιλογής της Σαμοθράκης ήταν οι φοβερές καταστροφές που υπέστη φέτος από τις πλημμύρες, οι οποίες ενέτειναν την ανασφάλεια των κατοίκων. Στον τομέα που μας αναλογεί, την Υγεία, προσήλθαμε ως αρωγοί».

Ο πρόεδρος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών Δρ Γεώργιος Αποστολόπουλος

Όπως τόνισε, καλωσορίζοντας την πρωτοβουλία του Ομίλου, ο αντιδήμαρχος Σαμοθράκης, κ. Χρήστος Πρόξενος, οι κάτοικοι του νησιού διανύουν 59 μίλια με το καράβι για να επισκεφθούν ειδικούς ιατρούς στην Αλεξανδρούπολη. Με τη γενναιόδωρη προσφορά του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, έχουν πλέον κάθε λόγο να επισκεφθούν δωρεάν ένα τόσο σύγχρονο νοσοκομείο, όπως το Ιατρικό Διαβαλκανικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, όπως υπογράμμισε ο δημοτικός σύμβουλος και μοναδικός μόνιμος ιατρός του νησιού κ. Ιωάννης Βογιατζής, οι φετινές πλημμύρες κατέστρεψαν το Τμήμα Επειγόντων, το διαγνωστικό και εργαστηριακό εξοπλισμό του Δημοτικού Ιατρείου Σαμοθράκης που παραμένει ως έχει μέχρι σήμερα, με αποτέλεσμα οι εξετάσεις της Κινητής Μονάδας να είναι ιδιαιτέρως ευπρόσδεκτες.

Παιδιά της Σαμοθράκης με τις κάρτες υγείας του Ομίλου στο χέρι
Δείτε το βίντεο:

 Λίγες μέρες νωρίτερα, στην αντίστοιχη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Μικρή Δοξιπάρατη Ορεστιάδας, χαιρέτησαν τη δράση ο Δήμαρχος Ορεστιάδας κ. Βασίλειος Μαυρίδης, ο πρόεδρος της Κοινότητας Ζώνης κ. Σιδέρης Ντισλίδης και η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου του χωριού,  παρουσία όλων των κατοίκων, οι οποίοι ανταπέδωσαν με συγκινητικό τρόπο, την πατροπαράδοτη θρακιώτικη φιλοξενία.

Ο Δρ Γεώργιος Αποστολόπουλος με τον αντιδήμαρχο Σαμοθράκης και ομάδα παιδιών του νησιού

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Ορεστιάδας κ. Βασίλειος Μαυρίδης, εκτός από το υψηλό επίπεδο των ιατρικών εξετάσεων, στις οποίες υποβλήθηκαν οι κάτοικοι των χωριών, «οπλίστηκαν με νέες δυνάμεις, ώστε να μειώσουν αυτό το αίσθημα εγκατάλειψης, που δυστυχώς αισθάνονται εκ μέρους της πολιτείας. Αυτή η συνεργασία, που ξεκίνησε από την προηγούμενη δημοτική αρχή του Δήμου Κυπρίνου – και την ευχαριστώ γι΄ αυτό -, θα την αξιοποιήσουμε επ΄ ωφελεία των κατοίκων μας. Είναι μεγάλη βοήθεια αυτή που προσφέρει στην τοπική κοινωνία ο μεγαλύτερος Όμιλος στο χώρο της Υγείας στην Ελλάδα», τόνισε χαρακτηριστικά, ευχαριστώντας προσωπικά τον πρόεδρό του, Δρ. Γεώργιο Β. Αποστολόπουλο και τη σύζυγό του.

Δείτε το βίντεο:

Τι περιλαμβάνει το «Πρόγραμμα Ιατρικής Υιοθεσίας»

Με το «Πρόγραμμα Ιατρικής Υιοθεσίας», ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών βρίσκεται διαρκώς στο πλευρό των κατοίκων των περιοχών που υπάγονται στο πρόγραμμα αυτό, προσφέροντάς τους κορυφαίες υπηρεσίες υγείας και συγκεκριμένα:

• Δωρεάν νοσοκομειακή περίθαλψη καθώς και εξωνοσοκομειακή παροχή υπηρεσιών, για όλα τα παιδιά και τους εφήβους, μέχρι τη συμπλήρωση της ηλικίας των 14 ετών, στην Παιδιατρική Κλινική του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης.
• Δωρεάν παροχή τοκετού, για όλες τις επιτόκους, στη Μαιευτική Κλινική του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης.
• Δωρεάν ιατρικές επισκέψεις, για όλους τους ενήλικες, σε ιατρούς των εξωτερικών ιατρείων του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης, στις ακόλουθες ειδικότητες: Παθολόγος, Καρδιολόγος, Ορθοπεδικός, Γενικός Χειρουργός, Νεφρολόγος, Πνευμονολόγος, ΩΡΛ, Νευρολόγος, Οφθαλμίατρος, Ουρολόγος.
• Δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις, για όλους τους ενήλικες, στα εξωτερικά ιατρεία του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης, μέχρι του ποσού των 1.000 ευρώ ετησίως.
• Δωρεάν νοσηλεία, για επείγοντα περιστατικά ενηλίκων, στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης, με μόνη τη χρήση του κύριου ασφαλιστικού φορέα (ΕΟΠΥΥ, ΟΓΑ κλπ ).

Ο πρόεδρος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών με την Ομάδα εθελοντών

Η Κινητή Ιατρική Μονάδα του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών είναι η μοναδική, πανελλαδικά, αδειοδοτημένη και πιστοποιημένη Κινητή Ιατρική Μονάδα και στελεχώνεται από ιατρούς καρδιολόγους, πνευμονολόγους, παθολόγους, ορθοπεδικούς, παιδιάτρους, παιδο – ΩΡΛ, παιδο – οφθαλμιάτρους, καθώς και νοσηλευτές, παρασκευάστριες και τεχνολόγους – ακτινολόγους.

Η κινητή μονάδα

Η συνέχιση του «Προγράμματος Ιατρικής Υιοθεσίας» των τριών ακριτικών χωριών της Ορεστιάδας και του «Προγράμματος Ιατρικής Υιοθεσίας» του νησιού της Σαμοθράκης εντάσσονται στο πλαίσιο του πολυδιάστατου «Προγράμματος Κοινωνικής Ευθύνης» που υλοποιεί, με συνέπεια, ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, μέσα από το οποίο προσφέρει τις ολοκληρωμένες ιατρικές υπηρεσίες του προς όφελος των ασθενών και των ευπαθών κοινωνικά ομάδων. Μεταξύ άλλων, το Πρόγραμμα περιλαμβάνει Προγράμματα Ιατρικής Υιοθεσίας, Στήριξης των Τοπικών Κοινωνιών, Προνομιακών Εξετάσεων για Όλους, Τηλεϊατρικής καθώς και συντεταγμένες δράσεις ενημέρωσης και πρόληψης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης