Συνέντευξη: Σωτήρης Σκουλούδης

Στην εποχή της πανδημίας του κορωνοϊού και του επακόλουθου δραστικού περιορισμού των περισσότερων ανθρώπινων δραστηριοτήτων, υπάρχουν μερικά πράγματα τα οποία παραμένουν εντελώς ανεπηρέαστα. Η ζωή, και το θαύμα της νέας ζωής, είναι κάποια από αυτά, καθώς φυσικά οι γεννήσεις και η μαιευτική φροντίδα συνεχίζονται κανονικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μεγάλη διαφορά σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα πριν την πανδημία, είναι η αναγκαιότητα για τη λήψη πολύ σχολαστικών μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό – ας μην ξεχνάμε ότι οι έγκυες εντάσσονται στις «ευπαθείς ομάδες», όσο και κάποιες αναγκαστικές δυσκολίες που προκύπτουν, κυρίως όσον αφορά στις επαφές των εγκύων με το περιβάλλον τους.

To zougla.gr κάλεσε στο στούντιο την Κωνσταντίνα Νούσια, Μαία , MSc, PhD(e), Αντιπρόεδρο του Συλλόγου Μαιών/ Μαιευτών Εφετείου Πατρών, η οποία φυσικά εργάζεται κανονικά αυτή την εποχή, και είχαμε μια συζήτηση περί του ζητήματος, των «sos» που πρέπει να προσέχουν οι έγκυες και οι λεχώνες, ενώ κατά τη διάρκεια της συζήτησης παρενέβησαν έγκυες και νέες μητέρες που υπέβαλλαν απευθείας τις ερωτήσεις τους, ενώ κατέθεσαν και τις εμπειρίες τους.

Κολλάνε πιο εύκολα  οι εγκυμονούσες εξαιτίας του χαμηλού ανοσοποιητικού; Ποια ειδικά μέτρα προφύλαξης πρέπει να λαμβάνουν αυτές και το περιβάλλον τους; Τι γίνεσαι αν νοσήσουν; Υπάρχουν επιπτώσεις για το έμβρυο; Πώς αλλάζει η διαδικασία που ακολουθούν τα μαιευτήρια λόγω του κορωνοϊού; Για τον θηλασμό τι συνιστάται; 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε την έκτακτη εκπομπή του zougla.gr:

 

 

Η Κωνσταντίνα Νούσια, στο πλαίσιο της κοινωνικής ευθύνης του portal που διαχειρίζεται EimaiMaia.gr , προσφέρει δωρεάν συμβουλευτικές συνεδρίες για τον COVID-19 και την εγκυμοσύνη.

 

Δείτε περισσότερα εδώ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης