Συνέντευξη στον Θάνο Ξυδόπουλο

Στις παρενέργειες των εμβολίων του Covid-19 αναφέρεται, στη συνέντευξή του στο zougla.gr, ο καθηγητής Παθολογίας και αυτοάνοσων νοσημάτων και διευθυντής Ρευματολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, Δημήτρης Μπογδάνος, σημειώνοντας χαρακτηριστικά τα εξής: 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Kάθε δόση εμβολίου για τον κορωνοϊό έχει τη δική της, μικρή ή μεγάλη, παρενέργεια. Τα εμβόλια βοήθησαν αλλά έχουν πολλά ελαττώματα και πρέπει να γίνουν πιο ασφαλή. Σε πολλές περιπτώσεις, ασθενείς μας έπρεπε να διακόψουν την προγραμματισμένη τους θεραπεία για μέρες ή εβδομάδες πριν το εμβόλιο, για να μην “ξυπνήσει” οποιαδήποτε παρενέργεια ή “φουντώσει” το νόσημά τους. Η Covid-19 και οι παραλλαγές της είναι εξαιρετικά μη νοσηρές για τους ανθρώπους που δεν έχουν υποκείμενα νοσήματα.

Ακόμα χρειαζόμαστε δεδομένα και κλινικές μελέτες ώστε να έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα σχετικά με τις παρενέργειες των φαρμάκων για τα αυτοάνοσα νοσήματα και τα ήδη υπάρχοντα εμβόλια για την Covid-19. Δεν χρειάζεται τρομοκρατία, ο κόσμος πρέπει να ξεκουραστεί και να απολαύσει τις καλοκαιρινές διακοπές του. Οι Διεθνείς Οργανισμοί Υγείας πρέπει να μας δώσουν και άλλα στοιχεία για το προφίλ των εμβολίων».

Eπιπροσθέτως, ο κ. Μπογδάνος αναφέρθηκε στα νέα φάρμακα bio-betters για τις ρευματικές παθήσεις. Επίσης, μίλησε για τον σημαντικό ρόλο των Συλλόγων Ασθενών και κατά πόσον τα e-health applications βοηθούν τον γιατρό και τον ασθενή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρακολουθήστε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Μπογδάνου στη «Ζούγκλα»:

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης